A Grubunda Yerköyspor ve B Grubunda da Bozokspor grup maçlarını lider tamamlayarak yeni sezonda Yozgat 1. Amatör Ligine çıkmaya hak kazanırken gruplarını ikinci sırada tamamlayan Boğazlıyan Sağlıkspor ve Sorgungücü Play-Off finalinde karşı karşıya gelecekler. Büyük finali kazanan takım Yozgat 1. Amatör Ligine çıkacak olan son takım olma hakkını elde edecek.
İkinci Amatör Liginde grup müsabakalarının tamamlanmasına bir hafta kalırken bir üst lige çıkacak olan takımlar ve Play-Off finaline kalan takımlar hafta sonu oynanan mücadeleler sonunda netlik kazandı.
A grubunda Yerköyspor Yozgat 1. Amatör Ligine çıkan ilk takım olurken Boğazlıyan Sağlıkspor'da Play-Off finaline adını yazdıran ilk takım olmuştu.
B Grubunda Sorgungücü ile Bozokspor'un 15'er puanla başa baş yarıştıkları şampiyonluk yarışında gülen taraf Yozgat Bozokspor oldu. 
Hafta sonu Sorgun İlçe stadında karşı karşıya gelen Sorgungücü-Bozokspor mücadelesini kazanan Bozokspor aldığı 3 puanla puanını 18'e çıkartarak B grubunu lider tamamlamayı başarıp Yozgat 1. Amatör Lige doğrudan çıkmayı başaran ikinci takım oldu.
Kendi sahasında Bozokspor'a yenilerek Yozgat 1. Amatör Ligine direk çıkma şansını kaybeden Sorgungücü ise grubu ikinci sırada tamamlayarak Play-Off finalinde Boğazlıyan Sağlıkspor'un rakibi oldu.
Yozgat 1. Amatör ligine çıkacak olan son takımı belirleyecek Play-Off finalinin hangi sahada ne zaman ve saat kaçta oynanacağı önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.

Editör: TE Bilişim