Yozgatspor 1959 FK Teknik Direktörü Feridun Dündar, bir teknik direktör olarak büyük ve nam yapmış takımlarda antrenörlük yapmaktan ziyade, Yozgat’ta amatör kulüplerde veya halı sahalarda top peşinde koşan yetenekli çocukları keşfedip, onları büyük kulüplerde futbol oynarken görmeyi hedeflediğini ve hayal ettiğini belirtti.
Yozgatspor’un teknik patronu olduğu gün yaptığı iddialı çıkış ve hedeflerle ilgili bazı çevrelerin ‘Çok iddialı olmadı mı?’ türünden sorular yönelttiğini aktaran başarılı çalıştırıcı “Biz kötü gidişata son vermek için bu takıma davet edildik. Dolayısıyla kötü gidişatı değiştirmek zorundayız. Başarıyı yakalamak durumundayız” dedi.
Feridun Dündar, Yozgatspor’u şu anda Yozgatlı teknik ekibin çalıştırdığını hatırlatarak, bu durumun Yozgatlı antrenörler için bir fırsat ve eşik olduğunu söyleyerek, “Kendimizi ispat etmek için bu büyük bir fırsattır. O zaman çalışacağız başka çaremiz yok. Şampiyonluk hedefimizden vazgeçmiş değiliz” diye konuştu.
Feridun Dündar, bahane ve olumsuzlukların arkasına sığınacak bir kişiliğe sahip olmadığını ifade ederek, “Benim hedeflerim var. En büyük hedefim ise Yozgatspor’u şampiyon yapmak ve inşallah sezon sonunda bu hedefe Yozgatspor camiası olarak ulaşacağız” şeklinde konuştu.
ALT YAPI ÖNEMLİ
Teknik Direktör Feridun Dündar, alt yapının çok önemli olduğunu belirtti. Alt yapıya önem verdiğini kaydeden Teknik Direktör Dündar, alt yapıdaki yetenekli gençleri yukarılara taşıyacağını ve onlara forma şansı vereceğini söyledi. 
Feridun Dündar, bütün ilçelerdeki yetenekli gençleri toplayacağını aktararak, “Bu işlere günlük bakmamak lazım. Uzun vadeli işler yapmak lazım. Benim tek hayalim Yozgat’ın çocuklarını bu takımda oynarken görmek. Takım kadrosunun tamamını Yozgatlı gençlerden oluşturmaktır” diye konuştu.
Kulüp yönetiminin de altyapıya önem ve değer verdiğini hatırlatan Feridun Dündar, “Bizim başka takımlarda gördüğümüz budur. Hep o memleketin çocukları forma giyer. Bizde şimdi bunun çalışmasını yapacağız. 
Geleceğe yönelik adımlar atacağız. Tek hayalim Yozgat’ın çocuğunun dışarıda ve büyük kulüplerde futbol oynamasıdır” dedi.
Editör: TE Bilişim