Aydıncık 75. Yıl Düğün Salonda yapılan turnuva, bilek güreşinde galip gelmek isteyen sporcuların mücadele dolu gösterisine sahne oldu. 
Aydıncık’ta bir ilk olan turnuva gençlerinin bilek güreşi ile tanışmasında ve spora özendirilmesinde önemli bir rol oynadı. Yabancı sporcuların da katılımı ile çekişmeli hale turnuvaya, Muay Thai gösteresi renk kattı. Turnuvayı Bahar Spor Kulübü Başkanı ve Milli Bilek Güreş Hakemi Hasan Çalışkan yönetti. İlçe halkının yoğun katılımlarıyla yarışmayı daha da heyecanlı hala getirdi. Turnuva sonunda başarılı sporcular madalya ile ödüllendirildi.

Bilek güreşi turnuvasında 71 kiloda büyüklerde 1’nci Murat Karabulut, 2’nci İskender Arslan, 3’üncü Alparslan Çıtak, Büyükler 70 kiloda 1’nci Alihan Taşdemir, 2’nci Fatih Gürgen, 3’üncü İranlı Silvan Amiri, Gençlerde 71 Kiloda 1’nci Çorumlu Atacan Akça 2’nci Çorumlu Sezgin Karaman, 3’üncü Aydıncıklı Recep Tayyip Aydemir, 51-70 Kiloda; 1’inci Mehmet Akif Avşar, 2’nci Samet Kara, 3’üncü Eren Karataş, Miniklerde 40 Kiloda 1’inci Battal Boyraz, 2’nci Yiğid Doğan, 3’üncü Ali Nurşani  oldu. 

Minik Yıldızlarda ise 50 Kiloda 1’inci Yasin Aydemir, 2’nci İlker Barlas 3’üncü Recep Tuncer, Minik Yıldızlarda 51 Kiloda 1’inci Arap Can Biçer, 2’inci Kaan Torun, 3’üncü İsmail Doğan yapılan turnuvada derece elde ederek madalya aldı. Başarılı olan sporculara ödüllerini İlçe Milli eğitim Müdürü Orhan Ergün Çağlıyan tarafından verildi. Çağlıyan ayrıca yörenin simgesi haline gelen Ametist taşından plaket takdim etti.

Çağlıyan, burada yaptığı  konuşmada; “İlçemizde böyle bir turnuvanın düzenlenmesinde emeği geçen Halk Eğitim müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Sporun amacı yenmek veya yenilmek değil öncelikle bu dövüş sporlarının diğer sporlarında en şekilde işlenmesi ve tanıtmaktır” ifadelerine yer verdi.  

Turnuvaya  Aydıncık Milli Eğitim Müdürü Orhan Ergün Çağlıyan, Halk Eğitim Müdürü Erol Ateş ,Çorum Bahar Gençlik  ve spor kulübü Başkanı Hasan Çalışkan ,Aydıncık Muay Thai,Kick Boks Birezilya Ji Jutsu Antrenöre Ümit Kemal Kıvrak ,İranlı Muay Thai Taylant Mayboran Dünya Şampiyonu Halgoord Rahimzadeh ,Çorum Boks  Antrenöre Ertuğrul Bozkurt ,Çorum Bilek Güreş Antrenöre Etem Taşkırdı ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Editör: TE Bilişim