Bölgesel Amatör Ligi 4. Grupta önümüzdeki sezon Yozgat'ı temsil hakkını elde edebilmek üzere baraj maçı olan Sorgun Belediyespor ve Sarıkaya Belediyespor takımları hazırlıklarını iddialı bir şekilde sürdürüyor.

     Bu sezon Yozgat'ı temsil eden ve ikinci yarıda gösterdiği performansla ligde kalmayı başarıp, amatör küme şampiyonu ile baraj maçı oynamaya hak kazanan Sorgun Belediyespor'un Başkanı Nihat Kümbetli, devre arasında yaptıkları takviye ile iyi bir kadro oluşturduklarını, bunun sonucunda da aldıkları galibiyetlerle ligde kaldıklarını söyledi. Kümbetli, önümüzdeki sezon hedeflerini şampiyonluk olarak belirlediklerini hatırlatarak, ''Lig mücadelemizi sürdürürken, tesisleşmeye de önem verdik, kulübümüzü kalıcı bir tesise kavuşturduk. Önümüzdeki sezon hedefimiz şampiyon olup, üçüncü lige terfi etmek. Bunun için de oynayacağımız baraj maçını kazasız atlatıp, ligde mücadeleye devam etmemiz gerekmektedir'' dedi.

     Kümbetli, oynayacakları baraj maçının hazırlıklarını aralıksız sürdürdüklerini, futbolcuların maçtan galibiyetle ayrılıp, yeni sezonda belirlenen hedefe ulaşılabilmesi için ilk engeli aşacaklarına yürekten inandığını anlattı.

     Yozgat Amatör Küme Süper 1. Futbol Ligi'ni yenilgisiz lider tamamlayan Sarıkaya Belediyespor'un Antrenörü Abdullah Akkaya ise, oluşturdukları kadro ile hedefi önce amatör kümede şampiyonluk, daha sonra da baraj maçını geçip, bölgesel ligde şampiyonluk olarak belirlediklerini kaydetti. Akkaya, takımının belirlenen hedef doğrultusunda ilk etabı başarıyla tamamlayıp, şampiyon olduğunu hatırlatarak, ''Şimdi ikinci etabı geçebilmek için çalışıyoruz. Takımıma güveniyorum. Sorgun Belediyespor'u yenip, Bölgesel Amatör Lig'de önümüzdeki sezon Yozgat'ı en iyi şekilde temsil edeceğiz. Hedefi belirlerken oluşturduğumuz kadromuz, emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor'' diye konuştu.

     Bölgesel Amatör Lig'de kalmayı başaran Sorgun Belediyespor ile Yozgat Amatör Küme Süper 1. Futbol Ligi şampiyonu Sarıkaya Belediyespor 24 Nisan Pazar günü saat 14.00'da Bozok Stadı'nda karşılaşacak, maçtan galibiyetle ayrılan takımın önümüzdeki sezon Bölgesel Amatör Lig'de mücadele verecek.

Editör: TE Bilişim