Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Yozgat ziyaretinden önce Yimpaş Yozgatspor’un Belediyenin devralacağı konusundaki söylentilere açıklık getiren Belediye Başkanı Kazım Arslan, ‘’Ortada Yozgatspor diye bir şey yok kamuoyunun anlamadığı kısım orası. Yimpaş Yozgatspor diye bir A.Ş var. Siz bu şirketi alacaksınız Yozgatspor’u devralmıyorsunuz. Sıkıntı oradan çıkıyor. Belediyelerin şirket kurması ya da şirket devralması için meclis kararı lazım, ardından İç İşleri Bakanlığına ve en sonda bakanlar kurulunun kararı lazım. Bu prosedür uzun
zaman alan bir prosedür, dolayısıyla bu alanda bir gerçekleşme mümkün değil. Sportif haklarını bize devredin dedik bunu federasyondan da araştırdık. Şirket sizin olsun dedik, Bölgesel Amatör Lig’de oynama hakkını bize verin dedik. O da mümkün olmadı. Bir tek yolu vardı Yimpaş yönetimindeki arkadaşlar ayrılacak bir kongre yapılacak. 5-6 kişi o şirketin yönetimine girecek böyle bir gönüllü de bulamıyoruz’’ dedi.
Bu şartlarda Belediye olarak Yimpaş Yozgatspor’u devralmalarının mümkün olmadığını, bunun yerine Birinci Amatör Küme takımlarından birini alarak Üçüncü Lig’i hedefleyen sıfırdan bir takım oluşturmanın daha mantıklı olacağını dile getiren Arslan, ‘’Ekonomik sıkıntıya düşen büyük takımlarda yaptı bu işi.  Ama şuan Bölgesel Amatör Lig’de oynasak Üçüncü Lige çıkacağımızın bir garantisi yok. Sorgun Belediyespor Üçüncü Lige çıkamazsa kim altta kalırsa o düşecek. Bu biz olabiliriz büyük bir ihtimalle çünkü Sorgun gelinen noktada daha hazır. Bir sürü para harcayacaksın ve düşeceksin. Ama burada çok rahatlıkla hedefini Üçüncü Lig olarak belirlemiş Birinci Amatör ligdeki takımlardan birini alıp ciddi manada destek olabiliriz. Buna Valilikte destek olur. Birinci Amatörde birçok kulüple gider konuşuruz. Buna herkes sıcak bakar. Sonuçta olay Yozgat ise, bizim başka bir niyetimiz yok Yozgatspor’u yaşatmak. Bütün oyuncularda gitmiş Bölgesel Amatör Lig’de yeni bir takım kurmak zorunda kalacağız. Bana göre en büyük sıkıntı Yozgatspor derneğinin feshedilmesi. Yozgatspor dururdu dernek olarak Yozgatspor’a gelir sağlamak için bir takım ticari faaliyetler yapılabilirdi Anonim şirketi olarak. Bunu yapmamışlar direkt A.Ş olmuşlar. Yozgatspor derneği diye bir şey yok şuanda onun içinde bu sıkıntı çıkıyor.
Yozgat’ın yeni bir başlangıç yapması kanaatindeyim. Valimiz Abdulkadir Yazıcı’yla görüşmelerimiz sonucunda böyle bir şeye sıcak baktığı inancındayım. Birinci Amatörün başlamasına daha vakit var, oturmuş bir takım almak daha iyi. O takımı alıp Üçüncü Lige götürme hedefine kilitlenmemiz lazım. Yozgat’taki tüm sporla uğraşmış herkesin bu işe ortak olması lazım. Çünkü Birinci Amatörde yeni kurulacak takımın amacı amatörde oynamak olmayacak, Üçüncü Lig olacak. Ayrıca bu sene Yimpaş Yozgatspor lige devam etse de, etmese de biz Birinci Amatör Kümede mücadele eden takımlarımızdan birini alarak yine Üçüncü Lig’i hedefleyen bir takım oluşturacağız’’ diye konuştu.

Editör: TE Bilişim