Geçtiğimiz günlerde Yozgat’a gelen Remzi Kaplan, Bahadın Belediye Başkanı Dilaver Özcan ile birlikte Spor Kompleksi arsasında incelemelerde bulundu. 
Bahadın Belediye Başkanı Dilaver Özcan, beldelerine yapılan yatırımları belediye bütçesi ile karşılayamadıklarını bir çok yatırımın işadamları tarafından yapıldığını söyledi.  

Beldelerinde  daha önce bir futbol takımı kurduklarını, takımın kurulduğu ilk yılında bir üst lige çıktığını, ancak sahalarının olmaması ve yeterli mali destek bulamamaları nedeniyle ligden çekilmek zorunda kaldıkların hatırlatan Bahadın Belediye Başkanı Özcan, Birçok ilçe ve beldede hatta takımı olmayan ilçe ve beldelerde dahi suni çimli futbol sahalarının bulunduğunu ancak Bahadın’da böyle bir sahanın yapılmasını talep etmelerine karşılık bir türlü yapılmadığını ifade etti.

Bahadınlı gençlerin spor yapmalarına olanak sağlamak amacıyla, gerek yurt içinde gerekse yurt dışında birçok girişimlerde bulunduklarının altını çizen Özcan ‘’Bu girişimlerimiz karşılık buldu. Almanya Berlin’de yaşayan Bahadınlı işadamımız Remzi Kaplan, beldemize bir spor kompleksi yapmaya karar verdi. Bu işadamımız beldeye, doğduğu topraklara bir eserimiz kalsın istedi. Babasının adını vereceği bir spor kompleksi yaptırmaya karar verdi. Kendisine teşekkür ediyorum. Bu tesislerin temelinin atılmasının ardından 3 ayda inşaatın tamamlanıp, hizmete açılacağı müjdesini de verebilirim” dedi.
Yozgatlı gurbetçi işadamı Remzi Kaplan ise kendilerinin belediye başkanının sporla ilgili çalışmalarını gördüklerini, gençliğe ve spora ne kadar değer verdiğini anladıklarını bildirdi. Kendisinin de sporun içerisinde gelen birisi olduğuna değinen Kaplan,

‘’Babam da sporu çok severdi. Bahadın’da var olan bir futbol sahasının durumu, bakıma muhtaç olması, yetkililerin ayıbıdır. Eğer o tesislere gerekli iyileştirme yapılsaydı, şimdi burada bunu yapmamıza gerek kalmazdı, bunun yerine başka bir yatırım yapardık. Biz yöneticilerimize güveniyoruz. Yapılan bu tesislerin gençlerin uygunsuz alışkanlıklardan kurtulmasını sağlayacağını da düşünüyorum. Neden Bahadın’dan da profesyonel liglerde oynayacak bir oyuncu olmasın. Alanımız çok geniş. 4 bin 500 metrekare. Kompleksin içinde futbol, basketbol, voleybol sahası, anında bir de dinlenme parkı olacak. Tabii soyunma odaları, kafesi de bulunacak. Daha sonra da ihtiyaçlara göre yatırımlarımızı sürdüreceğiz. İnşaatımız ekim ayı sonunda tamamlanmış olacak’’ diye konuştu.

Editör: TE Bilişim