Boğazlıyan Şekerspor’un başarılı Antrenörü Doğan Ayyıldız, haftalık gerçekleştirdiği basın toplantısında takımının aldığı mağlubiyetten dolayı hayli üzgün olduğunu sahada istedikleri oyunu gerçekleştirmelerine rağmen karşılaşmayı yöneten hakem üçlüsüne saha içerisinde verdikleri akıl almaz kararlar nedeniyle eleştiride bulundu.

Ligin ilk haftasında böyle bir derbi mücadelesine tecrübeli bir hakemin yerine bu karşılaşmayı kaldıramayacak genç hakem üçlüsünün atanmasına bir anlam veremediğini dile getiren Ayyıldız, ‘’Böylesine stresi yüksek şampiyonluk hedefleyen iki önemli kulübün maçına tecrübeli hakem yerine gençlerden oluşan bir hakem üçlüsünün atanmasına anlam veremedim. Karşılaşmayı yöneten hakem üçlüsü mücadele içerisinde verdikleri acemi kararlarla maçı katletmişlerdir. Biz Boğazlıyan Şekerspor Kulübü olarak bu zamana kadar her zaman ligde fair play çevresinde olduk. Kendi sahamızda hem rakip takıma hem de hakemlerimize misafirperver şekilde davrandığımız gibi, özellikle bir hassa ben hakemlerimizin her zaman yanlarında oldum ve her açıklamamda Yozgatlı hakemlerimize güvendiğimi dile getirdim. Fakat bu maçta gördüm ki iyi niyetimizin özellikle genç hakemlerimiz tarafından suiistimal ediliyor’’ dedi.

Ayyıldız, ‘’Maçın orta hakemi Adem Nazlı İl Özel İdarespor takımının futbolcularıma yaptığı sakatlayıcı faullerini görmezden geldiği gibi bu kulüpte büyüyen ve yetişen İl Özel İdarespor’un forveti Cihan’ın futbolcumuz Orhan’ın ayağının kaval kemiğine aralarında mesafe olmasına rağmen basması sonucu maçın hakemi Adem Nazlı futbolcunun sarı kartı olmasına rağmen kırmızı kartını göstermemiştir. Karşılaşmanın yan hakemleri Sefa Sakallı ve Alpaslan Demir rakip İl Özel İdarespor’un açık ve net ofsayt pozisyonlarında bayraklarını kaldırmazken bizim üç tane net Fethi ile yakaladığımız futbolcumuzun 5 metre geriden çıktığını gördükleri halde bayrak kaldırmaları adaletli bir maç yönetmediklerini gözler önüne seriyor. Artık bundan sonra Boğazlıyan Şekerspor olarak bizlerde hakem de hata yapabilir demeyeceğiz ve her takım gibi sesimizi yüksek şekilde çıkaracağız. Şekerspor olarak sahada bu takımın başarısı için terinin son damlasına kadar mücadele eden hiçbir futbolcumuzun hakkını kimselerin yemesine izin vermeyiz. Geçen yıl sahamızda oynanan İl Özel İdare maçında 6 tane İl Özel İdaresporlu futbolcu benim maçımda ceza kuruluna sevk edilip oynamaması gerekirken ne hikmetse benim maçımda oynatıldı 1 hafta sonra ceza kuruluna sevk edildi. Ligde mücadele eden diğer takımlara buradan sesleniyorum konu mankeni olmanıza gerek yok. Hakemler ve birileri bu senin geçen sene olduğu gibi şampiyonunu İl Özel İdarespor olarak belirlemişlerdir. Burada yapılan hakem hataları Yerköy veya Şefaatli de olsaydı hakemler sahadan çıkamazlardı, geçen yıl çıkan olayların bir çok sebebi var. Ama en önemli sebeplerden bir tanesi de hakemlerin taraflı karar vermesi’’ diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: TE Bilişim