Aydıncık Orta Okulu’nda düzenlenen ferdi satranç turnuvasında satranççılar birbirlerini yenebilmek adına ellerinden geleni yapmaya çalıştılar. Yapılan turnuva sonrasında Ali Meşe Yılmaz birinci olurken, Berkay Özbek ikinci, Muhammet Abdülbaki Çekiç ise üçüncü oldu. 
Müsabakalar sonrasında düzenlenen ödül töreni ile ilçe Milli Eğitim Müdürü Orhan Ergün Çağlıyan dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi. 
Ödül töreninde konuşan ilçe Milli Eğitim Müdürü Orhan Ergün Çağlıyan ilçelerinde özellikle gençlerin katılacağı böyle bir etkinliği Satranç İl Temsilciliği ile birlikte gerçekleştirdiklerini söyledi. İlçede yaşayan gençleri bu tip sosyal aktivitelere yöneltmek adına ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak ellerinden geleni yaptıklarını dile getiren Çağlıyan, ‘’Satranç Yozgat İl Temsilciliği ile gerçekleştirdiğimiz ferdi Satranç turnuvamıza gençlerimiz gerçekten büyük ilgi gösterdi. Oldukça çekişmeli geçen müsabakalar sonrasında üç öğrencimiz dereceye girerek ilçemizi Haziran ayı içerisinde Yozgat’ta yapılacak olan Valilik Kupasında temsil etmeye hak kazandı. Ben burandan dereceye giren öğrencilerimizi ve turnuvada emeği geçen başta Aydıncık Ortaokulu Müdürü Emir Alan’a ve herkese teşekkür ediyorum’’ dedi. 
Özellikle ilçede bulunan öğrencilerin bir nebze olsun okul stresinden uzaklaşarak farklı aktivitelere yönelmelerini ve stres atmalarını sağlamak amacıyla ilçede çeşitli etkinlikler düzenlediklerini hatırlatan ilçe Milli Eğitim Müdürü Orhan Ergün Çağlıyan, ‘’Bizler öğrencilerimizin hem daha başarılı olmaları için hem de okul, sınav ve ders stresinden bir nebze olsun uzaklaşmaları için çeşitli sportif aktiviteler düzenliyoruz. Düzenlediğimiz bu sportif aktiviteler tabi ki sadece öğrencilere yönelik değil zaman zaman ilçe halkına yönelikte çeşitli çalışmalar yaptık. Futbol turnuvaları, satranç turnuvaları, bisiklet turları düzenledik. İlçenin sosyal aktivitesini arttırmak için gerekli çalışmalarımızı yaptık. Bu tip sportif aktiviteleri sık sık yapmaya devam edeceğiz’’ diye konuştu.

Editör: TE Bilişim