Geçtiğimiz yıl Yozgat 15’inci Sürmeli Şenlikleri kapsamında Çamlık Milli Parkı’nda düzenlenen Türkiye Şampiyonası dağ bisikleti yarışları nefes kesmişti. Türkiye’nin dört bir yanında yaklaşık 150 bisiklet tutkununun katıldığı dağ bisikleti yarışları 6 ayrı grupta yapılmış ve yaklaşık 6 kilometrelik parkuru üç kez turlayan bisikletçiler performansları alkış almıştı. 

Bu yıl da Dağ Bisikleti yarışmalarını daha geniş kapsamlı yapmaya hazırlanan Yozgat Belediyesi Dağ Bisikleti Avrupa şampiyonasını yine Sürmeli Şenlikleri kapsamında Yozgat’ta yapmaya hazırlanıyor. 

Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, geçtiğimiz yıl 15’inci sürmeli şenlikleri kapsamında yaptıkları ve Türkiye’nin dört bir yanından yaklaşık 150 bisiklet tutkununun katıldığı dağ bisikleti yarışlarını bu sene daha geniş kapsamlı yapmayı amaçladıklarını söyledi. Yine Sürmeli şenlikleri kapsamında yapmayı düşündükleri Dağ Bisikleti yarışlarının uluslararası düzeye taşıyacaklarını dile getiren Arslan, ‘’Bu yıl Dağ Bisikleti Avrupa Şampiyonasına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyoruz. Bunun için bisiklet federasyonu ile gerekli görüşmeleri yaptık’’ dedi. 

Geçtiğimiz yıl ilk defa Yozgat’ta düzenlenen Dağ Bisikleti Türkiye Şampiyonasında Bisiklet federasyonu yetkililerinin Yozgat Çamlık Milli Parkını çok beğendiğine dikkat çeken Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, ‘’Allah izin verirse bu sene de Sürmeli Şenlikleri kapsamında Dağ bisikleti Avrupa Şampiyonasının bir ayağını da Yozgat’ta yapılması için gayret göstereceğiz. Ayrıca yamaç paraşütü açısından da uygun bir coğrafi yapıya sahip olan ilimizde yine Sürmeli Şenlikleri kapsamında geçen yıl olduğu gibi bu yılda yamaç paraşütü yarışmaları da yapılacak. Bu iki etkinliği Sürmeli Şenlikleri kapsamında ilimizde yapmamız halinde 400-500 civarında sporcu ilimize gelecek ve bunun getirisi Yozgat’ta ekonomik ve tanıtım açısından büyük olacak’’ diye konuştu.

Editör: TE Bilişim