Yozgat’ta Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) üyelerinde seçim heyecanı ve çalışmaları hızlandı. Federasyon Başkanlığı için yeniden aday olan Halil Türkmen ile Hakan Bektaş, yarışı önde tamamlamak üzere çalışmalarını aralıksız yürütürken, ilçe ziyaretlerinde bulunup, delegelerden destek istiyor. Mart ayı sonunda düzenlediği bir toplantıda, ASKF’deki görevinden istifa edip, olağanüstü genel kurul talebinde bulunan Hakan Bektaş, ardından seçim yapılması halinde başkanlık görevine talip olduğunu ilan etti.  Federasyon Yönetiminin genel kurul kararı almasının ardından listesi büyük oranda oluşturup, çalışmalara başlayan Hakan Bektaş, Yozgat’ta amatör sporun gelişmesi adına daha faydalı işler yapacağına inanarak Yozgat ASKF Başkanlığına talip olduğunu belirtti. Bektaş, ‘‘Olağanüstü genel kurul için gereken delege imzasına ulaşmamızın ardından, Yozgat ASKF Başkanı Halil Türkmen ile yaptığımız görüşmeler ve istişareler sonucunda, olağanüstü genel kurul toplantısının 10 Haziran Pazar günü yapılması kararını aldık” dedi.
Sporun içinden gelen birisi olduğunu, Yozgat’ta bulunan amatör kulüplerin ve hakemlerin sorunlarını çok iyi bildiğini belirten Bektaş, sözlerini şöyle tamamladı:
“Fakıbeylispor kafilesi, geçtiğimiz hafta sonu Yerköy’de oynanan Yerköy Köselispor maçına otobüs bulamadıkları için 2 taksi ile gitti. 14-15 kişilik kafilenin 2 taksiye nasıl sığabileceğini siz düşünün. Niyetimiz, amacımız kimseyi kırmak değildir. Yozgat’a, Yozgatlıya ve Yozgat’ta amatör spora hizmet etmek, sorunları ve sıkıntıları çözmektir. Mütevazı bir şekilde bekliyor, destek veren vermeyen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz.”
ASFK Başkanı ve adayı Halil Türkmen’de yeni dönemde yola devam etmek istediği yönetimde görev alacak arkadaşlarını belirleyip, çalışmalarını yoğunlaştırdı. Yozgat İl Genel Meclisi Üyesi, AK Parti Yozgat İl teşkilatında da görevi bulunan Halil Türkmen’in ASKF’de de görevine devam etmesi bazı kesimler tarafından sakıncalı bulunurken, bazı kesimler tarafından da yararlı olacağı vurgulanıyor.
Amatör Spor Kulüplerinin gerçekleştirilecek Genel Kurul Toplantısında tercihini kullanırken, siyasi görüşlerin de ağır basabileceği vurgulanıyor. Zira, Amatör Spor Kulüpleri’nin önemli bölümünün belediyelerin bünyesinde olması, delegelerin önemli bölümünün ise siyasetin içerisinde aktif olarak rol alması seçimlere de yansıyacağının göstergesi olarak gösteriliyor.
Editör: TE Bilişim