Yıllar önce Yozgat’ın sporda önde gelen isimlerinin yıllarca forma giydiği ve hep bahsettikleri Çamlıkspor ve Bozokspor Yozgat’ta kurulurken, Yerköy’ün yıllar önce var olan Yerköyspor'u ise tekrar faaliyete geçirilerek bu sene İkinci Amatör Kümeden, Birinci Amatör Kümeye yükselmek için çalışacaklar.
Geçmişte Yozgat’ta faaliyette bulunan ve her zaman zirve mücadelesi veren takımlardan Bozokspor, Çamlıkspor ve Yerköyspor, yeniden faaliyete geçmelerinin ardından 3 Mayıs tarihinde başlayacak olan Yozgat İkinci Amatör Küme Futbol Ligi’nde yine şampiyonluk için mücadele edecekler.
Yıllar önce Bozokspor, Çamlıkspor ve Yerköyspor’un mücadele ettiği Yozgat Birinci Amatör Kümede o dönemlerde bu üç takım dışında Yaylaspor, Sorgunspor, Sarıkayaspor, Boğazlıyan Gençlikspor, Akdağmadenispor ve Esnafspor takımları mücadele ederdi.
Bu takımlardan Yaylaspor daha sonra adı değiştirilerek Köyhizmetlerispor yapılırken, Esnafspor ise yine ismi değiştirilerek Sağlıkspor olmuştu. Sağlıkspor ile Köyhizmetlerispor ise yıllarca birinci amatör kümede şampiyonluk için mücadele etmişlerdi.

Editör: TE Bilişim