Valilik toplantı salonunda düzenlenen törene Vali Abdulkadir Yazıcı, Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, İl Özel İdare Genel Sekreteri Muhammer Yanık, Yozgat ASKF Başkanı Hakan Bektaş ve amatör spor kulüp temsilcileri katıldı.

Törende açılış konuşmasını yapan İl Özel İdare Genel Sekreteri Muhammer Yanık;" 2014-2015 sezonunda kullanılmak üzere İl Özel İdare bütçesinden kulüplerimize katkı sağlamak amacıyla satın alınan spor malzemelerinin dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Sayın Valimiz Abdulkadir Yazıcı Beyefendinin talimatlarıyla spora katkı amacıyla satın alınan spor malzemeleri ilimize ve kulüplerimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Yozgat ASKF Başkanı Hakan Bektaş ise yaptığı konuşmada "Memleketimizin evlatlarını internet kafe ve kahvehane köşelerinden alıp sahalara, salonlara, pistlere getiren, sırtlarına forma giydiren bütün devlet büyüklerimizden Allah razı olsun diyorum. Rabbim devletimize ve milletimize zeval vermesin büyük bir ailenin temsilcileri olarak bütün amatör spor camiası adına huzurlarınızda başta Sayın Valimiz Abdulkadir Yazıcı Beyefendi olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

Amatör spor kulüplerinin gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzaklaştırdığını ve gençlerin spora yöneldikçe sokaktaki olumsuz hareketlerin engellendiğini vurgulayan Vali Yazıcı "İlimizde faaliyet gösteren on sekizi futbol, ikisi basketbol, ikisi voleybol ve biri de hentbol olmak üzere yirmi üç amatör spor kulübüne toplam 60 bin TL tutarında malzeme yardımı yapıldı. Bizler bu sene tam olarak sporun içerisinde olacağız. Alt yapıyı geliştirmek için de çalışmalarımız olacak. Bizler üzerimize düşen vazifeyi bu sene daha iyi yapmaya gayret edeceğiz. İnşallah bundan sonra daha da güzel işler çıkarmaya çalışacağız "diye konuştu.

Vali Abdulkadir Yazıcı konuşmasının devamında, Yozgat’ta ki  potansiyelleri harekete geçirmek için tüm güçle çalışılması  gerektiğini belirterek, "İlimiz için 2014 çok önemli bir yıl. Tüm hemşerilerimizle birlikte gayret ederek bu memleketi kalkındırmalıyız. Yozgat’ın kendi gençlerini burada tutmaya çalışmalıyız. Bu konuda sporda çok önemli bir enstrumandır. Bu noktada da yükü çeken, derdi çeken sizlersiniz. Hepinize başarılar diliyorum, tebrik ediyorum. Size minnettar olduğumu belirtmek istiyorum. Çünkü sizler aslında devletin bir kademesi gibi belli bölümde farklı huyda, tabiatta ve ahlakta gençleri bir arada tutuyorsunuz. Gençler sizin yönlendirmeleriniz ile şekilleniyor. Bu noktada da bir kamu görevi gördüğünüzü belirtmek istiyorum" dedi.

Belediye Başkanı Kazım Arslan ise her ilde olduğu gibi Yozgat’ta da amatör spor faaliyeti gerçekleştirmenin zor ve çaba isteyen bir faaliyet olduğunu ifade ederek “Spor son derece önemli, amatör spor son derece önemli, gençlerimiz ayrı bir önemli. Onların kabiliyet ve enerjilerini doğru bir yolda kanalize etmemiz lazım. Gençlerimizi bu doğrultuda doğru yola yönlendirmemiz lazım. Bu çok değişik yollarla yapılabilir ki bunlardan bir tanesi de spordur ve en önemlileridir. Bu manada sporun önemini bir kenara bırakamayız. Bütün illerde olduğu gibi ilimizde de amatör spor faaliyetleri çok zor imkanlarla icra ediliyor. Geçmişte bende amatör spor kulübü yöneticiliği yaptım. Sorgun’da doktorluk görevi icra ederken Hastane Spor adıyla bir kulüpte bulundum yani amatör sporun nasıl zorluklarla yürütüldüğünü bilen biriyim. Emeği geçen herkese teşekkür ederim mutlaka bu katkılarında devamı gelecektir bununda bilinmesi gerekir” şeklinde konuştu.

Daha sonra Vali Abdulkadir Yazıcı, Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, İl Özel İdare Genel Sekreteri Muhammer Yanık ve Yozgat ASKF Başkanı Hakan Bektaş 23 amatör spor kulüp temsilcilerine, alınan spor malzemelerini teslim ettiler.

Editör: TE Bilişim