Yozgat'ta 11 takımın iştirakiyle deplasmanlı lig usulüne göre oynanan Yeni Çeltek Yozgat Birin Amatör Küme Futbol Ligi, Yeni Çeltek Kömür İşletmesi Genel Müdürü Osman Coşkun’nun başlama vuruşuyla başlarken, ilk maç Yozgat Gençlerbirliği ile Şefaatli Belediyespor arasında oynandı.
Yozgat Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Hakan Bektaş, Yozgat tarihinde Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri Genel Müdürlüğü ile sponsor anlaşması yapıldığını belirterek, ‘’Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri Genel Müdürlüğü, Yozgat’ta amatör küme futbol ligine katkı sağladı. Bu tamamen Genel Müdürümüz Osman Coşkun tarafından sağlanmıştır. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Amacımız, Yozgat’ta amatör sporu geliştirmek, gençlerimizi spora yönlendirmek ve ilimizden profesyonel sporcuların yetişmesine katkı sağlamaktır. Katkılarından dolayı Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Osman Coşkun’a teşekkür ediyorum’’ dedi.
Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Osman Coşkun’da Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri olarak spora katkı sağlamak amacıyla amatör küme futbol ligine sponsor olduklarının altını çizerek, ‘’Amatör kümeyi çok önemsiyoruz, çünkü profesyonel futbolun altyapısını oluşturmaktadır. Ancak amatör kümelerin yeterli desteği alamadığını biliyoruz. Bu sebeple Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri Genel Müdürlüğü olarak Yozgat’ta amatör kümeye sponsor olduk. İnşallah bundan sonra da Yozgat’ta spora destek olacağız’’ diye konuştu.
Spora ve eğitime yapılan yatırımların vergiden düştüğünü dile getiren Coşkun, ‘’Yozgat’ta sporun ve eğitimin gelişmesi için bu yönüyle de katkı sağlamaya gayret göstereceğiz. Yeni Çeltek Yozgat Birinci Amatör Futbol Ligi’nin açılışını yapıyoruz bütün takımlara başarılar diliyorum’’ şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Yozgat Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Hakan Bektaş, Amatör spora katkılarından dolayı Yeni Celtek Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Osman Coşkun’a plaket, kulüp temsilcileri ise çiçek ve forma hediye etti.

Editör: TE Bilişim