Yemenoğlu Yozgatspor-Sorgun Belediyespor karşılaşması şimdiden Yozgatlı futbolseverlerin ilgi odağı haline geldi. Yozgatspor 1959 FK'nın Sivas deplasmanında mücadele edeceği haftada Yozgat Yeni Çeltek 1. Amatör Lig'inde derbi olarak nitelendirilecek ve büyük bir heyecana sahne olacak.

Yemenoğlu Yozgatspor-Sorgun Belediyespor karşılaşması Cumartesi günü saat 13:00'da Bozok Şehir Stadyumu'nda oynanacak. Yozgatlı futbolseverlere daha kaliteli bir futbol sergilemek ve rahat bir seyir zevki yaşatmak için gerekli girişimlerde bulunduklarını ve bu girişimler sonrasında Yozgat Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün kendilerine gereken kolaylığı sağladığını belirten Yemenoğlu Yozgatspor kulüp başkanı Mehmet Yemenoğlu, Yozgat Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne gösterdikleri kolaylıklar için ayrıca teşekkür ettiklerini belirtti.

Yemenoğlu Yozgatspor, hedefleri arasında bulunan her sene bir üst lig'de mücadele etme hedefinden sapmamak için Sorgun Belediyespor karşına mutlak galibiyet parolası ile çıkacak. Geride kalan sekiz haftada 1 beraberliği olan ve ligin üçüncü haftasını bay olarak geçen Yemenoğlu Yozgatspor, Cumartesi günü oynanacak olan karşılaşmadan galip ayrıldığı takdirde rakibi Sorgun Belediyespor ile arasında bulunan 3 puanlık farkı da kapatarak büyük bir avantaj sağlamış olacak. Hafta sonu oynanacak olan Sorgun Belediyespor karşılaşması öncesinde gazetemize açıklamalarda bulunan Yemenoğlu Yozgatspor kulüp başkanı Mehmet Yemenoğlu:

"Sorgun Belediyespor tecrübeli bir ekip. Gerek geçen sene takımda bulunan futbolcuları gerekse transfer ettikleri oyuncuları ile güçlü bir kadroya sahipler. Bunun yanı sıra takımda bulunan birçok futbolcunun ve yöneticinin BAL ligi tecrübesi bulunuyor. Şu anda lig'de kafa kafaya bir mücadele veriyoruz. Yemenoğlu Yozgatspor'un bay geçtiği haftayı değerlendirme dışı bırakırsak puanlarımız eşit. Ben Sorgun Belediyespor karşılaşmasını bir ölüm kalım maçı olarak görmüyorum. Neden diyecek olursanız Yemenoğlu Yozgatspor bir hafta önceki SHÇEK karşılaşmasını kaybetse idi bu maç bu denli önem arz etmeyecekti. Aynı şekilde gelecek hafta oynayacağımız Boğazlıyan Şekerspor karşılaşmasını kaybedersek Sorgun Belediyespor karşısında alınacak galibiyetin yine bir önemi olmayacak. Biz her maça aynı derecede önem veriyoruz. Benim bu maç için tek temennim centilmenlik içerisinde bir mücadele olması yönünde. İnşallah kazasız, belasız ve sakatlık yaşamadan bu karşılaşmayı atlatırız." dedi.

Sorgun Belediyespor ise Yozgat Yeni Çeltek 1. Amatör Lig'de ki istikrarlı futboluna devam etmek istiyor. Siyah-sarılı ekibin geride kalan haftalarda İl Özel İdaresi Spor karşısında aldığı beraberlik haricinde puan kaybı bulunmazken, geçen sezon mücadele ettikleri BAL ligine tekrar dönme yolunda Yemenoğlu Yozgatspor karşılaşmasında da puan kaybetmek istemiyorlar. Sorgun Belediyespor, şampiyonluk yarışı içerisinde olduğu rakibi Yemenoğlu Yozgatspor ile arasında olan üç puan farkı bay olarak geçeceği ilk yarının son haftasında kapanması için sahaya mutlak 3 puan için çıkacak. Siyah-sarılı ekip Cumartesi günü saat 13:00'da Bozok Şehir Stadyumu'nda oynanacak karşılaşmanın hazırlıklarına Sorgun İlçe Stadyumu'nda teknik direktör Mustafa Arslan gözetiminde devam ediyor. Hafta sonu oynanacak derbi öncesi açıklamalarda bulunan Arslan: "2015-2016 Yozgat Yeni Çeltek 1. Amatör Lig bu sezon oldukça heyecanlı ve çekişmeli bir zirve yarışı yaşıyor. Bu yarışın içinde olmak ve bu heyecanı yaşamak ise bize ayrı bir çalışma hırsı katıyor. Sorgun Belediyespor olarak belirlediğimiz hedefe emin adımlarla ilerliyoruz. Hafta sonu karşılaşacağımız Yemenoğlu Yozgatspor karşılaşmasına da 3 puanı hanemize yazdırmak için çıkacağız. İnanıyorum ki futbolcularım giydikleri formanın hakkını veren bir mücadele ortaya koyacaklardır. Ama unutulmaması gereken tek bir şey var ki o da futbolun üç sonuçlu bir spor olması. Umarım centilmence bir karşılaşma olur." dedi. 

"İL ÖZEL İDARESİ ALKIŞI HAK EDİYOR" 

Yozgat Yeni Çeltek 1. Amatör Lig'inde şampiyonluk adayları içinde bulunan takımlardan olan Yozgat İl Özel İdaresi Spor'un ayrıca alkışları hak ettiğini dile getiren Yemenoğlu Yozgatspor kulübü başkanı Mehmet Yemenoğlu: "Sorgun Belediyespor ve Yemenoğlu Yozgatspor şampiyonluk için birçok transfer gerçekleştirdi. Ama Yozgat İl Özel İdaresi Spor'un futbolcularının tamamı Yozgatlı geçlerden oluşuyor. Bunun için bence o futbolcuları, Nadir hocayı ve takım yöneticilerini de ayrıca tebrik etmek gerekir." şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim