Yozgat Birinci Amatör Küme Futbol Liginde iki grup halinde oynanacak olan lig mücadelesi maçları bu gün ve yarın oynanacak olan zorlu müsabakalar ile start alacak.  
Yozgat Birinci Amatör Küme Futbol Ligi A ve B Gruplarında bir birinden zorlu maçlar futbolseverle buluşacak ve özlemle beklenen 2016-2017 futbol sezonun hasreti sona ermiş olacak.
A grubunda hedefini şampiyonluk olarak belirleyen ve güçlü bir kadro ile sezona merhaba diyecek olan Sorgun Belediyespor gruptaki ilk maçında deplasmanda Çayıralan Esnafspor'un konuğu olacak. Grubun bir diğer mücadelesinde ise ligin yeni ekiplerinden olan Yerköyspor, kendi sahasında ligin demirbaşı takımlarından Sarıkaya Belediyespor'u  konuk ederken, diğer mücadele ise Çekerek Belediyespor- İl Özel İdarespor ile oynanacak ve bu karşılaşma Pazar günü başlayacak.
B Grubunda ise ligin şampiyonluk hedefinde olan ekiplerinden Yemenoğlu Yozgatspor zorlu Şefaatli Belediyespor deplasmanında oynayacağı mücadele ile başlayacak. Grubun diğer mücadelelerinde ise Akdağmadenispor-Yozgat SHÇEK ve Yerköy Bağlarbaşı Köselispor- Bozokspor mücadeleleri oynanacak.
Birinci Amatör Küme Futbol Liginde ilk hafta maçları şu şekilde; 
A GRUBU
Yozgat Çamlıkspor-Boğazlıyan Şekerspor
Çayıralan Esnafspor-Sorgun Belediyespor
Yerköyspor-Sarıkaya Belediyespor
Çekerek Belediyespor - İl Özel İdarespor
B GRUBU
Şefaatli Belediyespor-Yemenoğlu Yozgatspor
Boğazlıyan Sağlıkspor-Sorgun Gençlikspor
Akdağmadeni Belediyespor-Yozgat SHÇEK
Yerköy Köselispor-Bozokspor
BÖLGESEL LİGDE 
START ALIYOR
Bölgesel Amatör Ligde de hafta sonu oynanacak olan maçlarla 2016-2017 sezonu resmen start alacak. Bölgesel Amatör Lig 6. Grupta mücadele edecek olan ekibimiz Yozgatspor ligin ilk haftasında derbi mücadedelesinde sahasında ezeli rakibi Nevşehirspor'u konuk edecek. 
Bölgesel Amatör Ligde, yeni sezonda 12 grupta 156 takım mücadele edecek. Maçlar sonunda 9 takım 3. Lig’e yükselecek. Türkiye Futbol Federasyonu’nun açıkladığı statüye göre; 12 grup birincisi takım Play-Off turuna yükselecek. Play-Off birinci turunda oluşan 6 eşleşme tarafsız sahada tek maç eleme usulüyle oynanacak ve galipler Spor Toto 3. Lig'e yükselecek. Birinci turda mağlup olan 6 takım bir kez daha eşleştirilecek ve yine tarafsız sahada tek maç üzerinden oynanacak 3 eşleşmenin galibi Spor Toto 3. Lig'e çıkacak son 3 takım belirlenecek. 
İLK HAFTA (24-25 Eylül)
 Kazan Belediyespor-Yeni Altındağ Belediyespor
MKE Kırıkkalespor-Yeşil Kırşehirspor
Zara Belediyespor-Yıldızeli Birlikspor
Talasgücü Belediyespor-Kayseri Şekerspor
Sivas Demirspor-68 Aksaray Belediyespor
Yozgatspor-Nevşehirspor
Editör: TE Bilişim