Baraj maçını kazanacak olan takım ise Bölgesel Amatör Lig’e yükselecek.
Ligde Boğazlıyan Şekerspor, İl Özel İdaresispor, Yozgat Gençlerbirliği, Akdağmadeni Belediyespor, Sarayspor, Şefaatli Belediyespor, Yerköy İdman Yurdu, Sarıkaya Belediyespor, SHÇEKspor, Yozgat Çamlıkspor, Yerköy Keseli Bağlarbaşıspor, Çayıralan Esnafspor, Yenifakılı Gençlikspor ve Çandırspor takımları mücadele edecek.
Yozgat Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Hakan Bektaş, yeni sezonda tüm takımlara başarılar diledi Eylül ayı içerisinde başlayacak olan ligin Bölgesel Amatör Lig ile aynı haftada start alacağını dile getiren Bektaş, ‘’Ne mutlu ki bize Bölgesel Amatör Lig’de gruplarda 13 takım mücadele ederken, Yozgat Birinci Amatör Kümemizde 14 takım mücadele edecek. Şunu unutmamamız gerekiyor. Biz bu göreve gelirken önce kardeşiz sonra rakibiz düsturunu benimsedik. Bunun içinde çok çalışıyoruz. Bu sene yönetici ve antrenörlerimizden ricam lütfen geçen seneki gibi istenmeyen bazı olaylar yaşanmasın. Artık cezalarda ağırlaştırıldı ve saha kapatma cezasına kadar gideceğiz eğer olaylar çıkarsa. Bu konuda kimseye de müsamma göstermeyeceğiz. Yozgatspor ve Sorgun Belediyespor’un Bölgesel Amatör Lig’de aynı grupta yer alıyorlar. Bu sezon farklı bir durum söz konusu. Biz, Yozgat liginin planlamasını yaparken, takımlarımızın durumlarını göz önünde bulundurmamız gerekiyor. Uzun yıllar sonra Yozgat Birinci Amatör Küme Futbol Ligi’ni 14 takımla oynatacağız. Biz göreve geldiğimizde amatör kümedeki takımlarımızın sayısını arttırmak ve buna paralel olarak ta müsabaka sayısını arttırmayı hedeflemiştik Allah’a şükür bu sene bu hedefimizi gerçekleştiriyoruz. Takımlarımız yaklaşık bir sezonda 27 müsabaka oynayacaklar’’ dedi.
Yozgat Futbol İl temsilcisi Mehmet Karakoç ise, 13-14 Eylül tarihlerinde başlayacak olan Birinci Amatör Küme Futbol Lig’inin herkese hayırlı uğurlu olması dileğinde bulunarak, ‘’Ligimize katılacak olan takımlar TFF tarafından verilen kural kitapçıklarını muhakkak okusunlar. Birkaç değişiklik yapıldı kurallarda. Örneğin kadroda 18 yaşında en az 2 oyuncunun yer alması zorunlu hale getirildi. Ayrıca bu sene ligimiz 14 takımlı olacağından takımlarımız da geçen yıllara göre daha fazla deplasmana gitmek zorunda kalacaklar bunun içinde kulüplerimize bazı desteklerimiz olacak. Ayrıca bu sene yine geçen yıl olduğu gibi lig sponsorluk anlaşması yapmak istiyoruz. Bunun için de bazı girişimlerimiz var. Yeni Çeltek Kömür İşletmesi ile geçen yıl bir sponsorluk anlaşması yapmıştık ve bu anlaşma sona erdi şimdi yeni bir sponsorluk anlaşması yapmak istiyoruz. Bunun için de gerekli çalışmaları yapıyoruz’’ diye konuştu.
Konuşmaların ardından yeni sezonunun fikstür çekimi yapıldı. Buna göre ilk hafta şu takımlar karşı karşıya gelecek; Çayıralan Esnafspor - SHÇEKspor, Boğazlıyan Şekerspor - İl Özel İdarespor, Sarayspor - Şefaatli Belediyespor, Çandırspor - Yerköy Kesölispor Bağlarbaşı Belediyespor, Sarıkaya Belediyespor - Yerköy İdmanyurdu, Akdağmadeni Belediyespor - Yozgat Çamlıkspor, Yozgat Gençlerbirliği - Yenifakılı Gençlikspor.

Editör: TE Bilişim