Boğazlıyan'da her yaz ayında düzenlenen Yaz Okullarının futbol dalında görev alan buradan Boğazlıyan Şekerspor altyapısına önemli oyuncular çıkaran Boğazlıyan Şekerspor'un Antrenörü Doğan Ayyıldız, bu sene açılan Yaz Okulunda hem yaz okulu hem de geleceğin altyapı planlaması hakkında açıklamada bulundu.
Altyapının önemine vurgu yapan Ayyıldız; bir takımın başarılı olmasında ki en ciddi boyut altyapısının sağlam olması ve her sene oradan üst takıma futbolcu yetişmesi olduğuna dikkat çekerek, Türkiye'de ki futbolun en büyük kanayan yarasının kendisine göre Altyapılardan futbolcu çıkmaması olduğunu söyledi.  
Ayyıldız; Boğazlıyan Şekerspor kulübünün de her yaz yapılan bu yaz okulları sayesinde buranın meyvelerini toplayarak altyapı konusunda özellikle son dönemlerde önemli bir mesafe kaydederek iyi bir çizgi yakaladıklarının da altını çizdi.
Ayyıldız; ‘’Yaptığımız Yaz Okulu önceki yıllarda dikkate alınırsa bu eğitimin çocukların gelişmesinde yetenek tespitinde, fiziksel gelişmesinde ve sosyalleşmesinde çok büyük katkılar sağladığını gözledik. Zaten son 5-6 yılda U19 takımının final oynadığı U16 ve U17'lerde gösterilen reaksiyonlarda altyapı anlamında çok ciddi bir çizgi yakaladık. Ben Türk insanın ve Türk gencinin ve bizim gençlerimizin tesis sorunu olmayıp gerekli eğitimi verilirse batı topçulardan ve batılı futbolculardan hiçbir eksiklerinin olmadığına inanıyorum. Zaten tesis konusunda sıkıntımız yok sağ olsun Şeker Fabrikası Yaz Okulu için gerekli olan tüm malzemeleri temin ediyorlar’’ dedi.
En büyük arzularının genç yetenekleri Türk futboluna kazandırmak olduğunu dile getiren Ayyıldız; ‘’Biz bu çocuklarımızı elimizde tutup bunlara emek vererek eğitimlerini bu yaşta öğretip hem Boğazlıyan, hem Yozgat hem de Türk futboluna kazandırmak en büyük arzumuz. Şuanda Yaz Okulunda çok ciddi ileriye dönük yetenekli gençlerimizi ve çocuklarımız var. Yılmadan yorulmadan bu çocuklarımızın eğitimini tamamlayıp yaş gruplarında liglere hazırlayıp ondan sonra yukarıya doğru adım adım çıkarmak. Yaptığımız Yaz Okulu Boğazlıyan'da alışkanlık haline geldi. Yozgat'ta son 12 yıldır düzenli olarak Yaz Okullarını açıp 40-45 günlük periyotta düzenli şekilde eğitimli olarak tamamlayan çok sayılı kulüpten birisiyiz. Hatta 3 kulüpten biriyiz o nedenle bu emeklerimiz boşa gitmeyecek ileriye dönük hem kendi öz kaynak düzenimizi oturtacağız hem de bu çocukların yaz döneminde okullarının kapanmasıyla beraber oluşan 3 aylık boşlukta bu zamanı değerlendirip telefon, bilgisayar gibi kötü alışkanlık ve bağımlılıklardan uzak tutarak bu bağımlılıktan kurtarmak bizim çok dikkat ettiğimiz bir husus. Bunda da başarılı olacağımıza da inanıyorum. Burada Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay'a ve Boğazlıyan Şekerspor Kulüp Başkanımız Hulusi Yüksel'e bize Yaz Okullarında vermiş oldukları katkılardan dolayı da teşekkür ederim. Geçen sezon U16 ve U17 kategorilerine katılmıştık geçen seneden bu yana Yaz Okulundan yaptığımız tespitler ve devam eden yetenekli gençlerimiz var. Onlar bu senede Yaz Okulunda devam ediyorlar çalışmalarına inşallah bu sene U12 ve U14 kategorilerine katılacağız yani toplamda katıldığımız kategori sayısı dört oluyor ki oda bizim için çok büyük bir kazanç olacak’’ diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim