14 ülkenin katılımıyla İstanbul'da düzenlenen Uluslararası Ahmet Cömert Boks turnuvasında sırasıyla Yunanlı, Rus Avrupa ikincisi Haris Zeman ve Avrupa Şampiyonu Azerbaycanlı İsmail Nikodiç'i yenip 54 kiloda şampiyon olan Boğazlıyan Pansu Şekersporlu boksör Mehmet Ateş beraberinde Antrenörü Kemal Akdağ ve Babası Kamil Ateş ile birlikte Kaymakam Vekili Tahir İğde, Boğazlıyan Belediye Başkanı Mustafa Özdal ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Yasin Yıldız'ı makamında ziyaret etti.
     Kaymakam Vekili Tahir İğde, Antrenör Akdağ ve Milli sporcu Mehmet Ateş'i tebrik etti. İğde, sporcuyu kutlarken, başarılarının devamını diledi.
     Belediye Başkanı Mustafa Özdal ise Ateş'in dünya çapındaki başarısı karşısında kayıtsız kalınmayacağını, onu ödüllendireceklerini söyledi.
     Özdal, ayrıca ihtiyaçları olan merkezi yerde spor salonunun temini için üzerine düşen her göreve de hazır olduğunu belirtti.
     Milli Eğitim Müdürü Yasin Yıldız da bu çocukların kendi talebeleri olduğunu ve onlara sahip çıkılması gerektiğini ifade etti.
     Ziyaretler sonrası bir açıklama yapan Boğazlıyan Pansu Şekerspor Kulübü Boks Antrenörü Kemal Akdağ, Mehmet Ateş'in, dünya çapında başarı kazandığını, Uluslararası Ahmet Cömert turnuvası uluslar arası boks teşkilatı (AIBA)'nın takviminde yer alan Avrupa şampiyonası ayarındaki bir turnuva olduğunu vurguladı.
     Akdağ, bu turnuvalara Avrupa'nın en iyi boksörlerinin çağrıldığını, Mehmet Ateş'in sıkletinde başarılı olurken Avrupa ikincisini yarı finalde, Avrupa şampiyonunu da finalde elediğini ifade etti.
     Kemal Akdağ, Mehmet Ateş'in Milli takım kaptanlığına getirildiğini, eylül ayında Ukrayna'da yapılacak uluslararası önemli bir turnuvaya katılacağını dile getirdi. 5 ay sonra da dünya şampiyonasına katılacağını da dile getiren Akdağ, ''Gerek onun iyi hazırlanabilmesi, gerek diğer sporcularında gelişebilmeleri için kapalı bir çalışma salonuna ve boks malzemelerine ihtiyacımız var'' diye konuştu.
     Akdağ, konuşmasını şu şekilde tamamladı:
     ''Bizlere imkan sağlanırsa daha bir çok şampiyon çıkarabiliriz. Abbas Taşdelen, Serdar Adıyaman, Umut Duymaz, Dursun Aktaş, Sinan Taşdelen ile özellikle son yılın flaş ismi Atakan Çelik'te kısa sürelerde Türk boksunun vazgeçilmez değerleri haline gelecek ve Boğazlıyan boksu da patlamasını sürdürecek.''
Editör: TE Bilişim