Ligin yeni ekiplerinden Yozgatspor Güreş İhtisas takımı ortaya koyduğu performans ile dikkatleri üzerine çıktı. Yozgatspor Güreş İhtisas Kulübü Başkanı Talip Karslıoğlu, Dünya, Avrupa ve Olimpiyat şampiyonu Nasuh Akar, Celal Atik, Rıza Kayaalp gibi sporcular yetiştiren Yozgat’ta son dönemlerde ciddi hareketlilikler yaşanıp, ata sporumuz güreşin gelişmesi noktasında gerekli adımları atmaya çalıştıklarını söyledi.

Yapılan müsabakalar sonunda Grekoromen stilde, Türkiye’nin önemli kulüplerinden olan Ankara ASKİ Spor Kulübü ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübünün 18’şer puan toplayarak ilk sırada yer aldıklarını kaydeden Karslıoğlu, ‘’Yozgatspor Güreş takımımız, Ankara MTA Sporu'u 8-0, Bursa Astra Olimpikspor'u da 6-2 yendi.

Konya Büyükşehir ile 4-4 berabere kaldık ama pozitif puanlarla rakibimizi geçtik. Kasımpaşa'ya 7-1 yenildik. Niğde takımının sahaya çıkmaması nedeniyle maçı hükmen kazanarak, toplamda 10 puan toplayıp, puan cetvelinin 7’inci sırasında yer aldık’’ dedi.

Yozgatspor’un yeni bir ekip olduğunu, elde ettiği başarının ise küçümsenemeyecek kadar büyük olduğunun altını çizen Karslıoğlu, ‘’Afyon’da güreş takımımız adeta tarih yazdı. Bu başarıda Antrenörlerimiz Mustafa Başer ve Mustafa Doğan, güreşçilerimiz ile desteğini esirgemeyen belediyemiz yönetiminin payı büyüktür. Güreş takımımız daha başarılı sonuçlar alarak yoluna devam edecektir. Afyon’da çok güzel spor tesisleri mevcut, çok beğendik. Müsabaka öncesinde federasyon başkanı ile görüşmemiz oldu, müsabakaların Yozgat’ta yapılması talebinde bulunduk. Ancak, 280 sporcu ve yöneticilerinin kalabileceği konaklama tesislerinin bulunup, bulunmadığını sorusuyla karşılaştım. Konaklama ciddi bir sorun, o yüzden büyük organizasyonlara ev sahipliği yapamadığımızı bir kez daha yaşayarak gördük’’ diye konuştu.

 

Editör: TE Bilişim