Türkiye Kadınlar Basketbol İkinci Ligi Yozgat’ta oynanan Final Grubu müsabakalarıyla tamamlanırken şampiyon Optimum TED Ankara Kolejliler oldu.

            Final Grubunu ilk sırada tamamlayarak 2010-2011 sezonu şampiyonu olan Optimum TED Ankara Kolejliler ile ikinci sırada yer alan Antakya Belediyesi gelecek sezon Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde mücadele etmeye hak kazandılar.

            İlk ayağı 3-5 Mayıs tarihleri arasında Çorum’da oynanan Final grubunun ikinci ayağı iseYozgat’ta 9-11 Mayıs tarihleri arasında Yozgat’ta oynandı.Oynanan maçlar neticesinde Optimum TED Ankara Kolejliler 6 maçta 5 galibiyet alarak şampiyon olurken, Antakya Belediyesi de grubunu ikinci sırada tamamladı.

            Karşılaşmalar sonrasında düzenlenen törende Final Grubu’nu birinci sırada tamamlayarak şampiyon olan Optimum TED Ankara Kolejliler şampiyonluk kupasını ve madalyalarını TBF Kadın Basketbolundan Sorumlu Üyesi Jülide Sonat’ın elinden aldı. Final Grubu’nda İkinci olarak Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’ne yükselen Antakya Belediyesi takımı plaketini ve madalyalarını TBF Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Yağmur, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer verdi.

            Grubunu üçüncü tamamlayan Edremit Belediyesi’ne plaketi ve madalyalarını Yozgat GSİM Müdürü Ferhat Erdem verdi. Son sırada yer alan AGİAD takımı ise plaketini ve madalyalarını TBF Kadın Basketbolundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Jülide Sonat, TBF Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Yağmur ve Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer’in elinden aldı.

            Öte yandan Vali Necati Şentürk ve Belediye Başkanı Yusuf Başer'e basketbola katkılarından dolayı teşekkür plaketi verildi.

            Yozgat’ta oynanan Final Grubu 2. Devre maç sonuçları şunlar:

Antakya Belediyesi: 40 - Optimum TED Ankara Kolejliler: 74

Edremit Belediyesi: 79 – AGİAD: 80

Optimum TED Ankara Kolejliler: 98 - Edremit Belediyesi: 68

AGİAD: 70 - Antakya Belediyesi: 79

AGİAD: 64 - Optimum TED Ankara Kolejliler: 83

Antakya Belediyesi:71 - Edremit Belediyesi: 61

Editör: TE Bilişim