Pazar günü Zaman Gazetesi ve Samanyolu televizyonuna yapılan operasyonla uyandık. Aslında şaşılacak bir şey yoktu beklenen bir baskındı bu. Operasyonu Twitter’daki Fuat Avni isimli karakter önceden haber vermişti. Kimilerine göre bu operasyon basına müdahale, kimine göreyse geç kalınmış bir mücadeleydi.
Devletin içerisinde paralel yapılanan zaatlar bile bu yapının varlığını inkar ediyor. İyi de güzel kardeşim adama sormazlar mı devlet içinde bir yapı yok madem de bu operasyonu Fuat Avni nerden öğrenip günler öncesinden haber veriyor? Yıllarca okuttuğunuz talebeleri bilerek ve isteyerek polisliğe, harp okullarına, hukuk fakültelerine yönlendirmediniz mi? Askerlik düşünmeyen çocukları bile harp okullarına hizmet adı altında yerleştirmediniz mi?
Cemaat kanalıyla polis akademisine yerleşenler bile paralel yapıyı inkar ediyor, hükümeti yerden yere vuruyorlar hadi onların menfaati söz konusu hak verelim de bugünün muhalefeti MHP ve CHP nasıl oluyor da bu yapıyı inkar ediyorlar? Hükümeti yıpratmak için devlet içinde devlete göz yumuyorlar. Bu mudur milliyetçilik? Bu mudur cumhuriyetçilik?
17 Aralık sürecinden önce cemaate demedik laf bırakmayanlar şimdi cemaatin avukatlığına savunmuş durumdalar. Türkiye’nin en çok okunan gazetesine baskın yapılmışmış! Yahu size selam veren herkese zaman gazetesini kitlerseniz, bir çoğuna bedava gönderirseniz tabi ki en çok okunan olursunuz. Türkiye’deki bir çok apartman zaman gazetelerinin çöplüğü haline gelmiş durumda. Her neyse gelelim şu baskın konusuna.
Ekrem Dumanlı göz altı kararı olduğu halde teslim olmadı gazete binasında polisleri bekledi. Kamera önünde şov yaparak bekledi hem de. Amaç polisi binaya sokup dünyaya medyaya baskın yapılıyor izlenimi vermekti. Başarılı oldular da. Cemaatin kankaları ABD ve AB ülkelerinden peş peşe açıklamalar geldi. “Endişeyle takip ediyoruz dediler.”
Mısır’da darbe oldu gık çıkarmadılar, Suriye’de milyonlarca insan evinden oldu sustular, Filistin bombalar altında kaldı ses etmediler, dünyanın her yanında Müslüman kanı aktı, insan hakları ihlal edildi, özgürlük ve insan onuru ayaklar altına alındı kimse görmedi. Paralel yapıya mensup olduğu aşikar olan kişiler göz altına alındı dünya endişeyle izlemeye başladı hadi oradan!
Mecliste oylamalara bile katılmayıp spor programlarında yorumculuk yapan Hakan Şükür bu milletin verdiği yetkiyi suiistimal etmeye devam ediyor. Cemaat farkında değil ama oynadıkları oyunlar bu milletin gözünde olan itibarını yerle yeksan ediyor. Bu şovlara devam etsinler Türkiye’de dostunu düşmanını görsün.