Eğer belli bir kitleye ulaşmaya mecbur olduğunuz bir işle uğraşıyorsanız sosyal medyasız olmayacağını çok iyi biliyorsunuzdur. Kimi zaman gelen mesaj ve yorumlarla mutlu olurken kimi zaman ise sizi sinir küpü eden sanal alemdir sosyal medya. Ben bir yazar olarak köşe yazılarımı ve kitaplarımı tanıtmak için yeri geliyor tanımadığım kişileri de arkadaş listeme dâhil ediyorum. Peki bu ben o kişilerle sohbet edeceğim anlamına mı geliyor? Hadi tamam sohbet edeyim desem; ben geçimimi yazdığım kitaplardan mı sağlıyorum be kardeşim! Benim başka işim gücüm yok mu? Israrla mesaj yazan ve cevap vermediğimde söylenmemesi gereken sözler sarf eden kişilere diyorum ki; alın kitaplarımı destek olun bende yazarlıktan para kazanayım ve tek işim bu olacağı için de oturayım her gelen mesaja cevap verecek vakti yaratayım. 
Bir gün öncesinde “yazılarınızı çok beğeniyorum” diye yazan kişiye teşekkür ediyorum ve ertesi gün yazdığı başka bir mesaja cevap veremediğim için “kendini yazar zannediyorsun, yazılarını beğenmiyorum” sözlerini okuyorum. Oysa ki dün paylaştığım yazılar ile bugün paylaştığım yazılar arasında da tarz olarak bir fark yok. 
Demet Akalın internette fenomen olmuş bir ünlü ve kadının güzellik ile ilgili bir takıntısı yok. Neyse o yani! Kimine göre kaba kimine göre çirkin ama kendisi gibi, yapmacık değil… Ki güzellik de göreceli bir kavram, bana sorsanız gayet de güzel bir bayan. Sayfasını beğenen kişilerin bir kısmı; sizin ne hakkınız var paylaştığı fotoğraflarının altına ağza alınmayacak sözler yazmaya? Neyin kini bu? Madem sevmediğin bir ünlü neden sayfasındasın? Madem benim yazılarım sana hitap etmiyor neden beni takiptesin? 
Bazı insanlar gerçekten nefret ettikleri kişilerden, hınçlarını alamadıkları için önüne gelene sataşıyor kanısındayım. Kendisinin yapmak isteyip yapamadıklarını başkalarının yapabiliyor olması ise canlarını sıkıyordur o kişilerin ve olumsuz yorumlar yaparak can sıkma yoluna giriyorlardır. Ama bilmiyorlar ki başarıyı aklına koymuş bir kişiyi hiçbir yıkıcı eleştiri yok edemez. 
Sosyal medyada modacı Nur Yerlitaş’ın fotoğraflarını değişik şekillerde görmek mümkün. Alay eden kişileri kaç kişi tanıyor, Nur Yerlitaş’ı kaç kişi tanıyor? Birileri alay ediyor diye evine kapanıp televizyon ekranlarına çıkmayacak, işini yapmayacak mı zannediyorsunuz bu kişi?
Hadiii bırakalım bu insanların morelini bozma girişimlerini, malum hayvan ürür kervan yürür. Sosyal medyanın olumsuz insanları; bazen can sıkabilirsiniz belki ama kimse sizin yersiz eleştirileriniz yüzünden evine kapanmaz, unutun bunu!