YAKLAŞAN Kurban Bayramı öncesinde, besiciler hayvanları içerisinde kurbanlık olarak beslediklerini pazara çıkardı. Kimisi Yozgat il genelindeki kurban pazarlarında, kimileri çevre il ve ilçelerde, bazıları da Büyükşehirlerde soluğu aldı...
Geçmiş yıllardan biliyoruz. Bozok Yaylasında yetişen kekik ve benzeri otlarla beslenen kurbanlıklar, satışa sunulan şehirlerde en çok tercih edilen kurbanlıklar olmuştur. Bazı besiciler, ''Bizim elimizde kurbanlık kalmayınca, farklı illerden gelen kurban satıcıları bizim stantları kullanarak, kurbanlarını satıyorlar'' diyorlardı.  
Hafta içerisinde Veteriner Hekim Prof. Dr. Mustafa Nizamoğlu, “Tokat, Yozgat, Sivas, Gümüşhane, Erzincan ve Kars’a kadar olan illerde kene sıklıkla görülüyor. Özellikle bu illerden hayvan pazarlarına getirilen kurbanlıklara çok dikkat edin. Bu illerden getirilen hayvanlar kurban satış pazarlarına girmeden kene riskine karşı veteriner hekimler tarafından kontrol edilmesi lazım” diye, yaptığı açıklamalar tüm ulusal basında  yer aldı.
Birilerinin çıkıp, bir açıklama yapması gerektiğini düşündüm. Zira, açıklama kurban alacakları uyarı amaçlı ama yanlış anlamalara da neden olabilecek nitelikte. Her konuya bir şekilde 'maydonoz' olanlar, bu konuda sessiz. Birisi çıkıp ''Yok kardeşim, biz Yozgat'tan sevkedilen kurbanlıkları her türlü sağlık ve benzeri konularda kontrolden geçiriyoruz'' demiyor. Gerçek de bu. Sevki yapılan hayvanlar sıkı kontrolden geçiriliyor. Bunu dillendirilmesi gerektiğini düşünüyor olmam yanlış mı?