Bölgesel Amatör Lig 6. Grupta mücadele eden Sorgun Belediyespor’a devre arası yapılan Antalya kampı futbolculara yaramış gözüküyor.
Hafta sonunda oynanan ve Sorgun Belediyespor’un 4-0 üstünlüğü ile sonuçlanan Zara Belediyespor maçı öncesi Sorgun İlçe Stadı’nda takımın yaptığı antrenmanı izlemeye gitmiş ve o antrenmanda takımdaki değişikliği görmüştüm. Futbolcular daha bir iştahlı, kendilerinden daha emin ve de kondisyon olarak ilk yarıdan daha iyi durumda idiler.
Sahadaki onların bu performansını görünce, ne yalan söyleyeyim, daha önce pek de ümidim olmayan Zara Belediyespor maçından, galip çıkacağımız ümidi daha da artmıştı.
Nitekim, Pazar günü Sarıkaya İlçe Stadı’nda oynanan maçın ilk 10 dakikasından sonra takımımız üstünlüğü ele alıp, rakip takım defansına zor anlar yaşatmaya başladı. Bunun sonucunda da Eşref’in düşürülmesi ile kazanılan penaltıyı Selim’in gole çevirmesi sonucu, takımda moraller daha üst düzeye çıktı. Bu üst düzey moral, futbolcuların da üst düzey mücadelesine vesile oldu.
Defansımız, ilk yarıya oranla daha derli toplu ve daha az hata yapıyor. Sağ kanatta Ayhan, Zara’nın en etkili oyuncusu Mikail’e adım attırmadı. Selim, Kaptan Eray ve Serdar geçen yılki formuna kavuşmuş gözüküyorlar. Orta sahamıza yapılan takviyeler oldukça isabetli olmuş. Ömer Faruk ve Burak oldukça güzel işler yaptılar. Orhan Metin’i iyi marke etti. Sağda Necmi, solda Yasin ilk yarıdan daha iyi bir konumda olduklarını gösterdiler. Kısacası takımda herkes iyi gözükürken iki futbolcuya parantez açmak gerekir.
-Emre ve Eşref maçın yıldızlarıydı
Geçen sezon takımımızın formasını giyen Emre, maç boyunca kalede güven verirken, kurtardığı penaltı ve toplara çıkışları ile kendisine güvenenleri mahçup etmedi.
Sezon başında 3.Lig ekiplerinden olan Adliyespor ile anlaşan, transfer sezonunun açılmasıyla beraber yeniden Sorgun Belediyespor'a transfer olan Emre Antalya kampındaki hazırlık karşılaşmalarında ve sezonun ilk resmi maçı olan Zara Belediyespor maçında kalesinde oldukça iyiydi ve maçın yıldızı olmaya hak kazandı. Kalesinde güven veren, önündeki defans ile sürekli konuşan ve geriden takımı iyi yönlendiren Emre, yaptığı kurtarışlarla taraftarlardan bol bol alkış topladı. İlk yarının ortalarına doğru gelişen Zara Belediyespor atağında topa hakim olan ve hemen sağ uçtaki arkadaşı Yasin’e eli ile topu atan Emre üç pasla Eşref’e gol pozisyonu yarattı. Özellikle karşılaşmanın 79'uncu dakikasında kurtardığı penaltıyla bütün takım arkadaşlarının ve taraftarlarının gönlünü kazandı. Karşılaşmanın sonunda ise taraftarlar kaleci Emre'yi tribüne çağırarak bağırlarına bastılar.
Gerek ileri uçta yaptığı baskı yapan, aldığı topları olumlu kullanan Eşref de maçta attığı 2 gol ile maçın en iyi oyuncularından biri oldu. Karşılaşmanın ilk yarısında takımı adına bir penaltı kazandıran Eşref, rakip iki futbolcuya da sarı kart görmesini sağladı. Karşılaşmanın ikinci yarısında ise attığı bir birinden şık gollerle takımının galibiyetinde önemli rol oynadı.
-Kaptan Eray ilk golünü attı
Sorgun Belediyespor'un başarılı defans oyuncusu aynı zamanda takım kaptanı olan Eray Şekerci, sarı siyahlı forma altında siftah yaparak ilk kez golle tanıştı. Oynadığı bütün karşılaşmalarda takımını bir orkestra şefi gibi yöneten Şekerci, karşılaşmanın 73'üncü dakikasında kornerden gelen topu iyi takip ederek topu ağlara bırakarak Sorgun Belediyespor’da ilk golüne imza atmış oldu.