SİYASET sahnesinde beklentilerin yerini bilinen gelişmeler aldı. Hal böyle olunca da ''hangi partinin kongresi yapıldı/yapılacak, kim aday?'' gibi sorular sorulmaz oldu.
Yozgat'ta İYİ Parti kongre sürecinin ardından Büyük Kongre çalışmalarını da tamamladı. İl Başkanlığı için iki isim yarıştı. Kurucu Başkan Metin Özışık yeniden İYİ Parti İl Başkanı oldu. MHP ilçe kongrelerini tamamladı. Şimdi İl Kongresi için hazırlık yapılıyor. Daha önce Merkez İlçe Başkanı olan Tekin Irgatoğlu, yeniden aday olmayacağını duyurunca, il başkanı kimin olacağı da o gün netlik kazanmış oldu. AK Parti de kongre süreci devam ediyor. Tek adaylı seçimler planlandı. Bazı ilçelerde belirlenen adayların karşısına başka isimler çıkınca, bu ilçelerde kongre tarihi iptal edildi.
Bir ara AK Parti Yozgat İl Başkanlığı için kulis faaliyetleri yapıldı. Parti içerisindeki bir çok isim mevcut başkanın yeniden aday gösterilmeyeceğini ileri sürüyordu. O günlerde ismi öne çıkanlardan birisi ile sohbetimiz oldu. ''Seni aday yapacaklarını sanmıyorum'' dedim, nedenlerini sıraladım. ''Peki kim olur?'' sorusuna ise ''Hiç kimse, mevcut ile devam edilir'' yanıtını verdiğimde, mümkün olmadığını, genel merkezin değişimden yana olduğun anlattı.
Siyaset ilgimi çekmiyor. Zira, mevcut siyasi anlayış ilgim dışında kalıyor. Siyaset, toplum için mücadele ettiğini söylerken, bunun uygulamalarında da görünebilmesi/gösterilmesidir. Sadece siyasetteki oluşumlar değil, sivil toplum kuruluşlarında da durum aynı olduğundan ilgim dışında. Siyaset ve sivil toplum temsilciliği yukarıda verilen talimatları yerelde yerine getirmekten öteye gitmiyor. O yüzden kimin ne olduğunun önemi yok.