SİYASET yazmayı, siyasetle ilgilenmeyi pek sevmiyorum. Bu konuda birden fazla nedenim var. Siyaset kutuplaşmayı değil, bütünleştirmeyi, hizmeti, kalkınmayı hedefleyerek ilerlemeli. Demokrasi denilen sistemin vazgeçilmez unsuru olarak görülen siyasi partilerin, 'atananı onaylayın' anlayışından uzakta bir konumda olmalı. Ama ne yazık ki; bugün siyaset atama ve onaylama şeklinde yürüyor.

Yozgat Belediye Başkanlığının ardından, küsüp, bir kenara çekilmek yerine parti içerisinde kalmayı tercih eden Yusuf Başer, atamanın ardından yaptığı açıklamalar, attığı adımlarla Yozgat adına birleştirici, yatırımların, hizmetlerin gelebilmesi, hayata geçirilebilmesi noktasında da taşın altına elini koymaya hazır olduğu imajını verdi/veriyor.

Buna dayanarak, Yozgat adına atılacak olan bir yanlıştan dönülmesi için devreye girebileceğini düşündüm. Bilindiği üzere Yozgat Bozok Stadı yıkılıp, yerine yenisi yapılacak. Daha önce bunun yanlışlığını dile getirdik, farklı platformlarda. Ancak, kabul görmedi. Nedenlerini tartışacak değilim.Yapılacak stat için yıkıma önümüzdeki günlerde başlanılacak. Öncelikle bu yıkımın durdurulması, ardından da yeni bir alanda, uluslararası standartlara uygun yeni bir stadın projelendirilip, hayata geçirilmesi gerekir. Aksi takdirde, yapılacak yatırımın, harcanacak bedelin Yozgat'a bir faydası olmayacaktır.

İktidar Partisi Yozgat İl Başkanı Yusuf Başer'den bu konuya da zaman ayırmasını bekliyorum. Yıkım durdurulup, konu bir kez daha masaya yatırılarak, Yozgat'ın geleceğini sıkıntıya sokmayacak bir düzenleme konusunda mutabakata varılması gerekir, düşüncesindeyim.