VARDIR ya hani...
Devrelerinizin yandığı...
'la havle vela' deyipte...
Ya da...
Senin var ya senin...
İşte o anlardan sadece bir kaç tanesi.
Malum dizilerden fırsat kalınırsa(!) arada sırada da olsa biraz bilgimizi ölçelim, zihinsel melekelerimizi diri tutalım diyoruz. Tutalım tutmasına da...
Olmuyor beee...
İnanın olmuyor.
Bilgi yarışmalarını ailecek büyük bir heyecan ve sabırla izliyor ve takip ediyoruz. Lâkin... Sorulara, bir de soruların cevaplarına bakınca "bu kadarına da pes, böylede sorumu olur" diyoruz. Diyoruz demesine de bizim o koca koca, anlı şanlı büyük, kocamaaaaan okullarımız, üniversitelerimiz var ya? işte oralardan hani kültürlü(!) gençler yetiştiriyor vatana, millete hayırla iş yapacak beyaz yakalılar çıkaracağız diyoruz yaaaa...
Eeeeee....
İşte o mezunların paçalarından adeta....
Neyse...
Bilgi yarışması programlarımız  maalesef yarışmaya katılanların cehalet dolu cevapları ile doldu taştı. İçlerinden hangisi? derseniz inanın seçim yaparken bile çok zorlandım, eminim ki siz de zorlanacaksınız.
İşte saç baş yolduran o cevaplar:
Atv.
En Zayıf Halka...
Soru: 'Her şeyin belli olacağını ifade eden deyimde kuyruğu kopan hayvan hangisidir?' sorusuna, cevap; 'Dana' yerine 'Kertenkele' demesin mi?
Devam ediyoruz Atv'ye.
Güven Bana yarışmasında Müge Anlı soruyor: 'Tunus nerede?' Heyecanlı yarışmacı Ezgi panikle ,'Tunus nerede? Cezayir'de mi?'

Devrelerimizin yanmasına devam ediyoruz.
Kanal 360. Ben Bilirim yarışması.
Soru: Türkiye'nin en büyük tatlı su gölüdür' Yarışmacının cevabı şapkayı yedirecek cinsten:
'Nil Nehri...'
En Zayıf Halka'nın heyecanlı yarışmacısı Yusuf'a 'Bostan olarak bilinen bir türü de olan, közlenerek, beğendi de yapılan bir sebze...' diye sorulunca ne yanıt verdi dersiniz?
'Karpuz...'
Kim Milyoner Olmak İster?'de hanım yarışmacı 'Konser başlangıcında orkestra şefi 'Son, ki, üç, dört' dediğinde genellikle hangisi olur?" sorusuna 'Seyirciler saymaya devam eder' yanıtını verdi. (Doğrusu: Müzik başlar.)
Kim Milyoner Olmak İster? de
'Hangi hayvanların erkek damızlık olanlarının ismi burçlara verilmiştir?' diye soruldu. Şaşkın yarışmacı "Yengeç ve balık" şıkkını tercih edip elendi.
(Doğru yanıt: Koyun ve sığır.)
Güven Bana'da gelen saçma yanıtlar ise sunucu Müge Anlı'yı âdeta  çıldırttı:
Soru:-Koyunun yavrusuna ne denir?
Cevap:-Keçi.
Soru:-Sıpa neyin yavrusudur?
Cevap:-Sığır? İnek?..
Şimdi burada derin bir nefes alıp sonrasında da
SİZİN VAR YA... SİZİN...ALAYINIZI!!!!
Adnan YÖNTEM abi, abi yardımına ihtiyacım var.
Ben...
Ben anca bu kadarını...
Anladın sen onu...