Gazetemize dün nezaket ziyaretinde bulunan Zararız, bu güne kadar Ankara bürokrasinde önemli görevlerde bulunduğunu belirterek; 
“Görevlerimde devletime hizmet noktasında yürüttüğüm mesaimin önceliği her zaman Yozgat ve Yozgatlı oldu.  İnşallah bundan sonra da milletvekili olarak Yozgatlı hemşerilerimden alacağım yetkiyi Ankara’da hizmet noktasında yürütmek istiyorum” diye konuştu.

BASIN AÇIKLAMASI İLE DUYURDU

Mehmet Emin Zararsız, parti binasında düzenlediği basın toplantısı ile AK Parti’den milletvekili aday adayı olduğunu duyurdu. 
AK Parti İl Başkanı Harun Lekesiz’in de  katıldığı toplasında Zararsız, bürokratik geçmişi ve çalışmaları hakkında şu bilgileri verdi: 
“Çalışma hayatına 1980 yılında Tarım ve Köyişleri Bakanlığında memur olarak başladım. 1985-1989 yıllarında Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesinde îş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi, 1989-2003 yıllarında Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığında sırasıyla Planlama Uzman Yardımcısı, Planlama Uzmanı ve Müsteşarlık Müşaviri olarak görev yaptım.

3 Kasım 2002 Milletvekili Seçiminden sonra kurulan AK PARTİ Hükümetleriyle birlikte sırasıyla 2003-2007 yıllarında Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı ve Başbakanlık Müsteşar Vekili, 2007-2009 yıllarında Gümrük Müsteşarı, 2009-2011 yıllarında Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı ve Yönetim Kurulu Başkanı ve 2011-2013 yıllarında Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı olarak görev yaptım. SGK Başkanlığım döneminde International Social Security Assosiation (Uluslararası Sosyal Güvenlik Birliği - İSSA) yönetim organı olan Büro Üyeliği ve ayrıca İSSA Avrupa Ağı Yönlendirme Komitesi üyeliği görevlerini de yürüttüm.

27 Mayıs 2013 tarihinde Başbakan Başmüşaviri olarak atandım. Aynı zamanda 19 Ekim 2009 tarihinde seçilmiş olduğum Bakanlar Kurulu kontenjanından Yükseköğretim Kurulu Üyeliği görevine 4 Ekim 2013 tarihinde yeniden dört yıl için seçilerek atandım.

2003 yılından itibaren muhtelif tarihlerde Milli Prodüktivite Merkezi (MPM) Yönetim Kurulu Üyeliği, AYCELL Haberleşme ve Pazarlama Hizmetleri A.Ş. Denetleme Kurulu Başkanlığı, A VE A A.Ş. Denetleme Kurulu Üyeliği, Türk Telekom A.Ş. Denetleme Kurulu Üyeliği ve Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundum.
Başbakanlık Müsteşar Yardımcılığı ve Başbakanlık Müsteşar Vekilliği dönemlerimde, başta Kamu Yönetimi Reformu, Sosyal Güvenlik Reformu, Sağlık Reformu ve Kamu Personel Reformu olmak üzere 2003-2007 yıllarında gündeme getirilen birçok alanda yapılan reform çalışmalarında aktif olarak görev yaptım ve Kamuda Bürokrasi ve Kırtasiyecilikle Mücadele çalışmalarının koordinatörlüğünü yürüttüm.”

AK Parti’nin kuruluşu sırasında AK Parti programı, 3 Kasım 2002 milletvekili seçimi sonrası AK Parti beyannamesi, Acil eylem planı, 58. hükümet programı ile önemli projelerde yer aldığını kaydeden Zararsız, 3 Ekim 2005 tarihinde Avrupa Birliği ile müzakerelerin başlaması ile Devlet Bakanı Ali Babacan ile birlikte müzakere sürecini yönetmek ve koordine etmek üzere oluşturulan Avrupa Birliği İzleme ve Yönlendirme Komitesine temsilen katıldığını söyledi. 

Daha  pek çok önemli görevde yer aldığını kaydeden Zararsız, Yozgat’a hizmet noktasında milletvekili olarak görev yapmak istediğini sözlerine ekledi.


Editör: TE Bilişim