Yozgat’ta uzun yıllar ticaret ve yöneticilikte önemli çalışmalarda bulunan, ömrünün son on beş yıldır Ankara’da olmasına rağmen Yozgat’tan ve Yozgatlı’lardan kopmayan İşadamı Mustafa Erkılıç, Ankara’daki Yozgatlı etkinliğini artırmak, Yozgat’ın azalan 4 vekilini artı bir olarak hayata geçirmek amacıyla AK Parti’den milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.

            Ankara 2. Bölge’nin Ak Parti’den Milletvekili Aday Adayı olarak müracaatını gerçekleştiren Erkılıç, dün Yozgat’ta bir dizi ziyaretlerde bulunduktan sonra basın mensupları ile Kent Park Sosyal Tesisleri’nde bir araya geldi.

            Neden milletvekili aday adayı olduğu, projeleri, hedefleri ve yapmak istedikleri konusunda samimi açıklamalarda bulunan Erkılıç, son zamanlarda Yozgat nüfusunun azalmasıyla birlikte milletvekili sayısının 6’dan 4’e düştüğüne dikkat çekerek; “Yozgatlı’nın daha ziyade Ankara’ya göçmesi, milletvekili gücümüzü azaltmıştır. Bu nedenle yiğidin Ankara’da aranması hatta üstün çalışma ve çabalarla Ankara’da bulunması Yozgatlı’nın en tabii ve en demokratik hakkıdır” dedi.

            Ankara’daki Yozgatlı sayısının 750 binlerle ifade edildiği bu günlerde çoğu bir  çoğu evde bir Yozgatlı’nın ya da Yozgatlı gelin, damadın bulunduğunu, bunun da bir güç unsuru oluşturduğunu vurgulayan Erkılıç; “Önceleri Yozgat'ta üst seviyede faydalı, hiç problemsiz ticaret ve siyaset yaptığım malumlarınızdır. Günün hizmetlerini birlikte uyumla paylaştık. Takdirleriniz, tasvipleriniz, kıymetli oylarınızla Belediye Başkanlığınızı yaptım.

            Son on beş yıldır Ankara da yaşamama rağmen geniş ticari ve siyasi yelpazenin içerisinde gerek Ankara'daki Yozgatlılardan, gerek Yozgat daki Yozgatlılardan hiç kopmadım. Sevinçte, kederde ve tasada hep yanlarında oldum.

            Ankara'daki konumlarını dışında, Yozgat gelişim vizyonunun, Bozok Üniversitemizin kuruluş ve gelişiminin, Yozgat'ın tanıtım etkinliklerinin, Yozgat tarımı, havyacılığı ve termal kaynak kullanımlarının içinde bulundum ve bulunuyorum” dedi.

            “Şu günlerde 66 kurucu Yozgatlı iş adamının Ankara da birbirlerine, ülke gelişimine katkılarının neler olabileceği, bu katkılara bürokrasinin, Yozgat imkanlarının nasıl adapte olabileceği, çalışmasının şiddetle içerisindeyim” diyen Ak Parti Ankara 2. Bölge Milletvekili aday adayı Mustafa Erkılıç, şöyle devam etti: “Yozgatlıların destekleyeceği Ankara'daki vekilliklerine adayım. Ankara - Yozgat köprüsünün tam ortasındayım. Üstün hemşerilik duyguları ve bol hizmet aşkı ile bu köprünün hem Yozgatlı ya hem de Ankara da ki Yozgatlıya bol fayda sağlayacağına inancım tamdır.

            İçinizden biri olarak Yozgatlının Ankarasız, Ankara da ki Yozgatlının Yozgatsız yapamayacağını savunmaktayım.

            Bu konuda yardım, destek, özverili çalışmalar ve bilinçli koordinasyonlarınızı talep ediyorum.”

Editör: TE Bilişim