Yozgat Cumhuriyet Meydanı bugün tarihi günlerinden birisini daha yaşayacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ardından AK Parti Genel Başkanlığı koltuğuna oturan Başbakan Ahmet Davutoğlu, ilk Yozgat sınavını bugün verecek ve partisinin Yozgat mitinginde Yozgatlı seçmen ile buluşacak.
Yozgat bugün bir başbakan daha ağırlarken, bizde fırsattan istifade 7 Haziran seçimlerinde Ahmet Davutoğlu’nun yeniden seçilmesi ve başbakanlık koltuğuna oturması durumunda Yozgatlıların  kendisinden isteğini ve beklentilerini derledik. İşte Yozgatlı seçmenin seçilmesi durumunda AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan istek, talep ve beklentileri:

ÇOCUKLARA İŞ İSTİYOR
Mustafa Koç: Çocuklarımız boş geziyor biz kendisinden iş istiyoruz. Topaç Köyü’ndenim ben. Yozgat’ta iş sahası bulunmamakta. Ben köyde yaşıyorum ama tarım yapmıyorum, yapamıyorum iş sahası sözü verirse iyi olur çünkü memleketin evlatları işsiz geziyor.

TAŞERONA KADRO VERİLSİN

İhsan Eker: Benim en çok istediğim taşeron işçilere kadro vermesidir. Bir güvence vermesidir. Aradaki şirketleri kaldırmasıdır. Şirketler zenginleşiyor bu sayede, işçiler ise yine yerinde sayıyor. AK Parti’ye oy veren kesim ise fakir kesim yine. Yani AK Parti’ye zengin kesim oy vermiyor. Zenginler faizi düşürdüğü için AK Parti’yi istemiyor. AK Parti güzel çalıştı ancak Yozgat’a da bir yatırım yapması gerekiyor iş sahası istiyoruz. Tamamlanamayan yatırımlarında bitmesini istiyoruz. Duble yollar, şehir hastanesi gibi. İşi istemeyen bir kitle de var onlar çalışmak istemiyor. Rahat iş istiyorlar ben temizlik işçisiyim mesela evime böyle ekmek götürüyorum. Yozgat’a eşit hizmet gelme noktasında ise milletvekillerine görev düşmesi lazım. Milletvekillerinin bastırması lazım. Bir Çankırı ve Çorum gibi olması lazım pek istemiyorlar, pasif kalıyorlar. Ancak her şeye rağmen AK Parti’den bizler sonuna kadar memnunuz.
EMEKLİ MAAŞINA ZAM İSTİYOR!
Sadettin Kaplan: Allah hayırlı olanı başımıza getirsin. Ben çiftçiyim biz başbakandan maaşlarımıza biraz zam talep ediyoruz. Bağ-Kur emeklisi olarak maaşımız yetmiyor işin doğrusu bu maaş az geliyor. Çiftçinin durumu ise normal kimi şikayetçi, kimi memnun ama yinede sıkıntılar söz konusu. Ancak her şeye rağmen Allah bu hükümeti başımızdan eksik etmesin. Millet takdir ediyor hükümeti.


KÖYÜNE YOL, ALT YAPI İSTİYOR
Cemal Doğangönül: Ben merkeze bağlı Bişek Köyü’ndeyim. Köyümüzün yolları bozuk, kanalizasyonu yapılmadı. Memleketin eksiklikleri ortada bunların gereğini yapsın bence. Ben köyde yaşayan bir vatandaş olarak şehrin eksiğini pek bilmiyorum. Evlatlarım hep göçtü gitti Yozgat’ta iş imkanı yoktu çünkü. Bağ-Kur maaşı ise bize yetmiyor ve çok az geliyor. Bağ-Kur maaşlarına biraz zam yapılamaz mı? Mazot çok pahalı, gübre çok pahalı bunlar ucuzlayamaz mı biraz ?
SAĞLIK İSTEDİ 
Döndü Doğangönül: Ben hiçbir şey istemiyorum. Sağlığımı istiyorum sadece, biz geldik gidiyoruz evlatlarımıza imkanlar sağlansın artık.
YOZGAT’A YAKIŞACAK HİZMETLER LAZIM
Ömer Aygül: Ben garsonluk yapmaktayım Yozgat’ın hiçbir şeyi yok. Ben gurbete çıktım pek çok ili dolaştım dinlenme tesisleri ve turistik tesislerde çalıştım farklı illerde. En kötü yer yine Yozgat’tan iyi memleketimize ciddi projeler lazım. Yozgat’a, devlete ve insanımıza yakışan hizmetler lazım.
VAN’DA OLAN YOZGAT’TA YOK!
Yılmaz Kula: Yozgat’ta ne varsa Van’da var diyorlar ancak Van’da olan Yozgat’ta yok. Oralarda her şey var burada hiçbir sosyal alan, eğlence alanı yok. İşsizlik üst düzeyde gençler olarak Yozgat’ta yarınlarımızı umutsuz görüyoruz.
HUZUR VERECEK EKONOMİK GELİR İSTİYORUM
Veli Coşan: Huzur istiyorum, Yozgat’a iş istiyorum, emekli bir insanım. Emekli maaşlarımıza zam istiyorum. Kendilerine 14 bin Lira maaş vermeyi biliyorlar bende zam istiyorum. Her yere yapılan projeler burada halen tamamlanmadı artık bunların tamamlanmasını istiyoruz. Her ilde tamamlanan projeler burada halen yarım. Yozgat’ın kaderi yok ki bürokrat, siyasetçi hepsi Yozgatlı ama faydası yok. Bir fabrikamız vardı onu da yıkıp gittiler.
Editör: TE Bilişim