Op. Dr. Ertuğrul Sosyal Adalet ve Kalkınma Partisi'nden milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.
    Yaptığı yazılı açıklama ile aday adaylığını duyuran Dr. Ertuğrul Soysal; “Yozgat halkına hizmet etmek için Haziran 2011'de yapılacak olacak genel seçimlerde Ak Parti'den milletvekili aday adayıyım” dedi.
    Siyasete ilk olarak 1999 yılında yapılan genel seçimlerde kapatılan Fazilet Partisi'nden milletvekili aday ardayı olarak atıldığını belirten Soysal'ın açıklaması şu şekilde oldu:
    “Ak Partinin kuruluş aşamasında desteklerimi sürdürdüm. Maalesef Göz Hastalıkları ihtisası yapma üzere 2001 yılında siyasete ara vermek zorunda kaldım.
    2007 yılında yapılan seçimlerde Ak Partiden aday adayı oldum. Bu zaman aralığında siyasetten hiç kopmadım, maddi manevi desteklerimi sürdürdüm. Ankara'da kaldığım 3,5 sene zarfında Ak Parti Genel Merkezi ile irtibatımı hiç koparmadım.1990-1999 yılları arasında Çekerek Devlet Hastanesinde Başhekimlik ,1999-2000 yılları arası Yozgat'ta özel bir şirkette Genel Müdürlük ve yaklaşık 2,5 yıldır da Yozgat'ta Özel Yozgat Şifa Hastanesinde Göz Hastalıkları ve cerrahisi uzmanı olarak görev yapmaktayım. Sorgun'da doğdum ilk,orta ve liseyi Sorgun'da bitirdim.
    Yozgat'ın bir evladı olarak ilimi özellikle de Sorgun'u, Çekerek'i,Kadışehri'ni,Aydıncık'ı,Sarıkaya ve diğer ilçelerini çok iyi tanıyorum ve biliyorum.Yozgat halkına hizmet etmek için Haziran 2011'de yapılacak olan genel seçimlerde Ak Partiden millet vekili aday adayıyım.”
Editör: TE Bilişim