CHP İl Başkanı Onur Kaytan partinin kurultay sürecine girdiğini ve önümüzdeki günlerde kurultay gerçekleştireceğini hatırlatarak tüm Türkiye’de üç il başkanı dışında 78 İl başkanının ortak bir bildiri yayınlayarak  Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleme kararı aldıklarını açıkladı.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun yerel seçimler ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin hemen ardından bizzat kurultayı toplamasını takdirle karşıladığını ifade eden Onur Kaytan “ Bu kurultaydan partimiz birlik, beraberlik ve halkımızın umudu olarak daha da güçlenerek çıkacaktır buna inanıyoruz. Genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun Özgürlük, Demokrasi, Evrensel hukuk, temel insan hakları, barış ve cumhuriyetin temel değerleri için verdiği mücadeleyi bende Yozgat il başkanı olarak destekliyorum” dedi.

Mevcut Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun demokratik, katılımcı, bilgiyi ve liyakatı öne çıkaran. Örgütlerin taleplerine açık bir yönetim anlayışıyla cevap vereceğine ve parti işleyişini daha da güçlendireceğine inandığını bildiren Kaytan;

“İçinde bulunduğumuz tarihsel süreci de göz önüne alarak ülkemizde yaşanan kutuplaşma, ayrışma ve ekonomik yozlaşmayı sonlandıracağına, ekonomik refahı, adaleti ve toplumsal bütünlüğümüzü sağlayacağına, partimizi iktidara, ülkemizi geleceğe taşıyacağına inandığımız sayın genel başkanımıza bu kurultayda desteğimiz tamdır.

Bizler CHP İl başkanları olarak yükselen özgürlük ve demokrasi taleplerinin yaşama geçirilmesi için partimizin sosyal demokrat ideolojisine ve devrimci yapısına her zaman sahip çıkacak ve bu konudaki hassasiyetimizi karalılıkla devam ettireceğiz. Kurultayımızın partimiz ve halkımıza hayırlı olmasını diliyor, yurdumuz halkımız ve tüm insanlık adına insani ve ahlaki tüm değerlerin yaşama geçirilmesi mücadelesinde sayın genel başkanımıza başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim