AK Parti Yozgat İl Teşkilatı Ocak ayı İl Danışma Meclisi toplantısı Cumartesi günü Yozgat Belediyesi Bilal Şahin Kültür ve Gençlik Merkezi Salonu’nda yapıldı. Saat 11.00’de başlayan toplantıya Milletvekili Yusuf Başer, Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, AK Parti İl Başkanı Harun Lekesiz, Merkez İlçe Başkanı İskender Nazlı, Kadın Kolları Başkanı İhsaniye Altınok, Gençlik Kolları Başkanı Muhammet Ali Gün, ilçe belediye başkanları, teşkilat başkanları ve partililer katıldı. 

Danışma Meclisi Divan Başkanlığını yürüten AK Parti İl Başkanı Harun Lekesiz yaptığı açılış konuşmasında AK Parti iktidarı ile başlayan hizmet ağının özelikle 1  Kasım’dan sonra farklı bir ivme kazanarak devam edeceğini söyledi. 

Daha sonra kürsüye gelen Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, önümüzdeki günlerde ihalesi yapılacak önemli yatırımlar hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Yeni hükümet konağı binasının karşısında Cumhuriyet Meydanı’ndan büyük bir meydan projesini hayata geçireceklerini söyleyen Arslan, otopark sorununa da köklü çözümler üreteceklerinin müjdesini verdi. 
Arslan, Yozgat’ın sorunlarına kalıcı ve geleceğe hitap eden sorunlar üretmek istediklerini ifade etti. 

BAŞER: “BU CAN BU BEDENDE OLDUKTAN SONRA”
Ocak ayı il danışma meclisi toplantısına milletvekillerini temsilen katılan Milletvekili Yusuf Başer de konuşmasında hizmetlerden bahsetti. 
“Bu can bu bedene olduktan sonra Yozgat için, Türkiye için çalışacağım” diyen Başer, 1 Kasım seçimlerinde verilen vaatlerin yüzde 30’unun şuana kadar gerçekleştirildiğini söyledi. 
Başer; “Başbakanımızla birlikte bir vefanın gereği olarak Yozgat için çalışacağız. 13 yıllık AK Parti iktidarı ile Yozgat’ta başlatılan yatırımlara yenilerini eklemek için çalışıyoruz” dedi. 

HİZMETLERDEN BAHSETTİ

Başer, Yozgat’ta başta Bozok Üniversitesi olmak üzere pek çok önemli hizmetleri hayata geçirdiklerini belirterek, şöyle konuştu: 

“Bozok Üniversitesi bu gün 14 bin öğrencisi ile bir fabrika gibi. İnşallah üniversitemizin dallarını tüm ilçelerimizde yeşerteceğiz.  Bizden önce Yozgat’ta bölünmüş yol ağı 40 kilometreydi bu gün 400 kilometreye ulaştı. 4 bin 600 kilometrelik köy yolunun yüzde 10’u ancak asfalttı şimdi asfaltsız köy yolu yok. 14 yıllık AK Parti iktidarında 574 köyün tamamı suya kavuştu.  Kanalizasyonu olmayan köyümüz bulunmuyor. Köylerimizi kilit parke ile tanıştırdık.

Yozgat’a ne söz verdiysek bir bir yerine getiriyoruz. İnşallah havaalanı, hızlı trenle  bir cazibe merkezi haline gelecek. Yozgat’ımıza ne  söz verdiysek bir bir yerine getiriyoruz. Havalının eski yerine Yozgat’a yaklaşık 8 bin kişilik bir nüfus getirecek kapasitede ceza evi yapılıyor. Kadışehri’ndeki kabalı projesini inşallah tüm ilçelerimizde hayata geçireceğiz. Onun yanı sıra Kümbet Ovası’nı  Süreyya Bey Barajı ile suya kavuşturacağız” diye konuştu. 

Başer, konuşmasında ‘Eser milliyetçiliği oluşturduk’ vurgusu yaparken, tüm ilçelere de ‘Yozgat’a dair hayalimiz var, hizmetleri tüm ilçelerimize eşit dağıtıyoruz’ mesajı verdi. 
Milletvekili Yusuf Başer, Şubat ayı içerisinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleştirme Bakanı Binali Yıldırım ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın Yozgat’a gelerek hava alanı başta olmak üzere 2’nci Organize Sanayi Bölgesi ve çok önemli yatırımlarla ilgili müjde vereceğini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim