Hükümetin az gelişmiş illeri ekonomik ve istihdam alanında desteklemek amacıyla başlattığı üç büyük şehirdeki askeri birlikteli 13 ile taşıma çalışmasında Yozgat’ın göz ardı edilmesine MHP Genel Başkanı Yardımcısı Sadir Durmaz, konunun muhatabı olan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’a soru önergesi ile tepki gösterdi, Yozgatlı adına yanıt istedi.
Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyükşehirlerde bulunan tabur, tugay ve alay seviyesindeki acemi birliklerin taşraya taşınarak, sanayisi olmayan ve turizm geliri bulunmayan, gelişmekte olan küçük illerin ekonomik kalkınmasına katkı sağlaması amaçlanan ve 13 il arasında pay edileceğinin basında yer aldığına dikkat çeken Durmaz;“Gelişmişlik endeksi itibarıyla bu illerden çok daha düşük olan Yozgat bu iller arasında yoktur. Yozgat ilimiz istihdam ve işsizlik sorunu nedeniyle yoğun göç yaşamaktadır. İlimizde kamuya ait herhangi bir yatırım bulunmamaktadır.Yozgat ilimiz erişilebilirlik, iklim, coğrafya açısından son derece elverişli durumdadır. Er Eğitim Birliği ilimiz ekonomisineönemli katkı sağlayacaktır” dedi.
Durmaz’ın, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’a, Yozgatlı adına şu soruyu sordu, yanıt aradı: “Bakanlığınızca böyle bir çalışma yapılmakta mıdır? Şayet böyle bir çalışma var ise Yozgat’ta bu iller arasında düşünülmekte midir?”

Muhabir: Haber Merkezi