Boğazlıyan ilçesini ziyaret eden Ertuğrul Soysal, burada AK Parti Boğazlıyan İlçe Başkanı İbrahim Beyaz, eski İlçe Başkanı Yusuf Yıldırım ve Hamza Kaya ile bir süre sohbet etti. Boğazlıyan'ın sorun ve beklentilerinin konuşulduğu sohbet sonrasında bir açıklama yapan Milletvekili Soysal, Yozgat'ın dün olduğu gibi bundan sonraki dönemde de hizmette hız kesmeyeceğini belirtti.

            Kenti tüm ilçeleri, belde ve köyleriyle kalkındırmak için gayret göstereceklerini ifade eden Soysal, "Yozgat için, Yozgatlı için Ankara'dayız. ve bu dönem çok daha şanslıyız. Meclis Başkanımız, Başbakan Yardımcımız ve Enerji Bakanımız Yozgatlı. Hep birlikte Yozgat'ın kalkınması için çalışacağız. " dedi.

"HEDEFİMİZ MARKA ŞEHİR"

            Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Yozgat için koyduğu marka şehir hedefinin içini doldurmak için var güçleriyle çalışacaklarına vurgu yapan Soysal, "Hedeflerimizin ve sorumluluğumuzun farkındayız. Bu dönem Yozgat olarak, çok daha şanslıyız. Meclis Başkanımız Sayın Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcımız Sayın Bekir Bozdağ ve Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanımız Sayın Taner Yıldız, Yozgatlı. Yozgat'ı seven bir Başbakanımız var. Bu dönemi Yozgat için tarihi bir fırsat olarak görüyoruz. Milletvekilleri olarak hizmetlerin Yozgat'ın merkeziyle, ilçeleriyle, belde ve köyleriyle kalkınması ve marka şehir hedefine ulaşması için var gücümüzle, gece gündüz demeden çalışacağız. " diye konuştu.

            Milletvekilliğine seçilir seçilmez Yozgat'ın öncelikli sorunlarının tespiti ve giderilmesi için çalışmalara başladıklarının altını çizen Soysal şunları kaydetti: "Yozgatlı hemşehrilerimizin milletvekilliği görevini bizlere tevdi etmelerinin hemen akabinde İl genelindeki tüm mülki amirlerimizle, daire müdürlerimizle irtibata geçtik. İlimizin, ilçelerimizin eksiklerini, önceliklerini, ihtiyaçlarını çıkartmalarını talep ettik. Bayram'dan sonra çok hızlı bir biçimde çalışmalarımıza başlayacağız. Her alanda Yozgat'ın modern bir şehir olması için gayret göstereceğiz. Boğazlıyan sağlıkta, eğitimde, sanayide, Termal turizminde hızlı bir biçimde beklentilerine karşılık bulacak. 50 yataklı Boğazlıyan Devlet Hastanesi ihaleye çıkacak. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'ni hizmete açacağız.

            Boğazlıyan eğitiminin büyük ölçüde ihtiyaç duyduğu Kız Öğrenci Yurdu'nun yapımı gerçekleşecek. "

            Soysal, daha sonra beraberindeki AK Parti Yozgat İl Başkanı Fahri Açıkgöz ve bazı partililerle AK Parti Yenifakılı İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen iftar yemeğine katıldı.

Editör: TE Bilişim