MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, geçtiğimiz hafta sonu yapılan merkez ilçe başkanlığı kongresi ile göreve seçilen Tekin Irgatoğlu’nun parti binasında düzenlenen devir teslim törenine katıldı. Eski merkez ilçe başkanı Ethem Sedef’in bayrağı Irgatoğlu’na teslim ettiği törenin ardından değerlendirmede bulunan Durmaz, MHP’nin kongre süreçlerinden tazelenerek, güç ve şevk bularak çıktığını söyledi. 
Durmaz şöyle konuştu: “Merkez ilçe için de böyle, kongresini gerçekleştirdiğimiz diğer ilçeler için de aynı şey geçerli. Kalan ilçelerimizin kongrelerini 20 Aralık’ta tamamlayacağız. Akabinde de 18 Ocak’ta da il kongremizi gerçekleştireceğiz. Kongre süreci seçim süreci ile iç içe girmiş durumda. Onun için de kongre sürecini tamamlamış ilçe teşkilatlarımızın bir gün bile zaman kaybetmeden seçim çalışmalarına aktif bir şekilde katılmalarını temin edecek bir program başlatıyoruz. Cenabı Allah’ın izni ile iddiamız o dur ki bu sene Milliyetçi Hareket Partisi Yozgat’ta birinci parti olacaktır.”
Türkiye’nin sıkıntılı bir süreçten geçtiğini ileri süren Durmaz, Yozgat milletvekillerini Yozgat’ı hak ettiği gibi temsil etmemekle suçladı. 
Durmaz; “Yozgat’ın kendisini temsil etmek üzere helal oyları meclise gönderdiği milletvekillerinden bir tanesi PKK’yı aklamakla, meşrulaştırmakla görevli, PKK’nın İmralı’daki cani başına sekreter ayarlama görevi ile kendini görevli sayıyor. Bir diğeri de asrın yolsuzluğu olan 17 Aralık sürecini aklama peşinde. Yozgat’ın böyle bir temsili hak etmediğini düşünüyorum” dedi. 
“Ülkemizde yolsuzluk, hırsızlık bundan önce hiç böyle boyutlara ulaşmamıştı” iddiasında bulunan Durmaz; “Her hükümet döneminde zaman zaman yolsuzluklara tanık olmuştuk ama bu boyutta hırsızlık ve yolsuzluk olayını Cumhuriyet tarihinde görmedi. Hırsızlığa, yolsuzluğa ses çıkarmayacaksınız, bölücülerle yanak yanağa bir süreç yönetiliyor, bu sürecin Türkiye’yi bölünmeye götüreceği aşikar. İmralı’daki cani ne derse ertesi gün AKP onu yapmakla kendini görevli sayıyor. Bölücülüğe ses çıkartmayacaksın, yetmeyecek bütün değerlerimiz ayaklar altına alınacak” şeklinde konuştu. 
Yozgat’ın sıkıntılı bir süreçten geçtiğini kaydeden Durmaz, vatandaşlara ‘Bu vebale ortak olmayın, bu günaha ortak olmayın’ çağrısında bulundu. 
Yozgat’ta yaşanan işsizlik, göç gibi sorunların yanı sıra toprakları üretimden düşen Konya’nın ardından Yozgat’ın toprak büyüklüğüne göre birinci sırada yer aldığına işaret eden Durmaz, şunları söyledi: 
“Yozgat çok sıkıntılı bir dönemde. Yozgat 12 yıldır cumhuriyet tarihinin en sıkıntılı günlerini yaşıyor. İşsizlikte bir numara, göçte bir numara, en az kamu yatırımı alan 9 ilden bir tanesi. Yaşanabilir şehirler sıralamasında 70’inci sırada. 
Yozgat toprakları her geçen gün tarım dışı kalıyor. Siz bakmayın Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanının her gün reklam verdiğine. 3 milyon hektar alan tarım dışı kalmış. İnsanlar üretimden vazgeçmişler. Nisbi olarak değerlendirildiği zaman Yozgat burada da birinci sırada. En fazla toprak kaybeden il Konya, onun arazi büyüklüğünü, Yozgat’ın ki ile mukayese ettiğiniz zaman Yozgat burada da birinci sırada. Dolayısıyla Yozgat’ı marka yapıyorlar, Yozgat’ı geri bırakmakla marka yapıyorlar. Yozgat’ı göçe mahkum etmekle, işsizliğe, aşsızlığa mahkum etmekle marka haline getirdiler.” 
Bayrağı Tekin Irgatoğluna teslim eden MHP Merkez İlçe Başkanı Ethem Sedef, yeni görevinde başarılar diledi. 
Irgatoğlu da öpüp alnına koyduğu bayrağı daha yükseklere taşımak için mücadele edeceğini söyledi. 
MHP İl Başkanı Cevdet Kaya ise açıklamasında Irgatoğlu’na her zaman destek vereceğini kaydetti. 

Editör: TE Bilişim