Enerji ve  Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, dün Boğazlıyan ilçesinde esnaf ziyareti ile başlayan programını Yozgat’ta karargah açılışı, Yerköy’de de ziyaretlerle sürdürdü. Gün boyu Yozgat ve ilçelerinde yoğun bir çalışma yürüten Yıldız, hemşerilerinden de büyük destek gördü. 
Yıldız’ı, milletvekili adayları Abdulkadir Akgül, Ertuğrul Soysal, Yusuf Başer, İskender Minar, Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Osman Coşkun, AK Parti İl Başkanı Harun Lekesiz ve partililer yalnız bırakmadı. 

BOĞAZLIYAN’DA SIKMADIK EL BIRAKMADI 

Bakan Yıldız’ın Boğazlıyan programı yoğun geçti. Yıldız şehir girişinde Vali Abdulkadir Yazıcı, Emniyet Müdürü Saim Akpınar, Alay Komutanı Selçuk Yıldırım ve partililer tarafından karşılandı. 
Yıldız, seçim irtibat bürosu ziyareti ile başlayan programında partililere hitap etti. 
Ziyarette, Hilmi Deniz adlı bir vatandaş, Enerji Bakanı Yıldız'dan mazotu 1,5 liraya vermesini istedi. Deniz, "Kılıçdaroğlu mazotu 1,5 liraya veriyor. Siz neden vermiyorsunuz?. 5 tane otobüsüm var" dedi. Bu soru üzerine Enerji Bakanı Yıldız, "Doğru oturup doğru konuşacağız. Tüpraş var. Şu anda Tüpraş'ın rafinesinde motorinin maliyet fiyatı 1,41 TL'dir. Dağıtım şirketleri ve bayiler var. 42 kuruş da bunun maliyeti var ve 1,81 TL ediyor. Kılıçdaroğlu, 'kim bir litre mazot kullanırsa 30 kuruş vereceğim' diyor. Siz buna inanmıyor musunuz? Onlar aynen söylüyor, başka bir şey yapmıyor. 1,81'in üzerinde KDV var, ÖTV var. ÖTV'yi almayacağım diyor 46 milyar ÖTV ile bu ülkeye yol, köprü, hastane yapılıyor. Kayserilinin bir tabiri var 'zararına mal teklif edilmez'. Bunların sırtında yumurta küfesi yok, öyle konuşuyorlar. Biz çiftçimize destek veriyoruz. Tarımsal ürün destekleri veriyoruz. O yüzden herkes yapacağını söyleyecek. Onlar iktidardan ümidini kestikleri için. Böyle söylemenin sağlığa da zararı olmadığını doktorlar söylüyor. Ama doğru söylemiyorlar, yanlış ve yalan söylüyorlar" dedi.
Bakan Yıldız, renkli diyaloglara sahne olan programına esnaf ziyareti ile devam etti. Yaklaşık 2 saat süren esnaf ziyaretinde sıkmadık el bırakmayan Yıldız’ın Boğazlıyan programı belediye ziyareti ile sona erdi. 

YOZGAT’TA KARARGAH AÇILIŞI

Yıldız, partisinin Yozgat Seçim İrtibat Bürosu'nun açılışında yaptığı konuşmada, AK Parti ikitidarı ülkenin hizmet ile tanıştığını söyledi.
AK Parti yolculuğunda Türkiye’nin sadece bu gününü değil, geleceğini de imar etmekle uğraştıklarını ifade eden Yıldız, şunları kaydetti:
“Bu onuncu seçimimiz. Allah’ın izniyle ve sizlerin verdiği destekle yoğun çalışma ve gayretlerinizle beraber onuncu seçimimiz olan 7 Haziran seçimlerini de Allah’ın izniyle almış olacağız. Öyle projeler gerçekleştiriyoruz ki yalnızca müzakeresi, yalnızca hazırlığı 16-17, hatta 18 ay sürüyor. Bizden önce kurulan hükümetlerin Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hükümetin ömrü 18 ay. Şimdi neye karar verip de neyi yapacaklar. Müzakere yapıyorsun, karar veriyorsun, tam imza aşamasında hükümet değişiyor. O yüzden başlayıp ta devam ettiğimiz, başlayıp bitirdiğimiz ve başlayıpda uzun süreler boyu devam ettireceğimiz işler var." 

YERKÖY’Ü UNUTMADI!

AK Parti’nin 4’üncü sıra adayı İskender Minar’ın seçim bölgesi olan Yerköy, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın seçim programında da yer aldı.
Yozgat’ta seçim irtibat bürosunun kurdelesini partililerle birlikte kesen Yıldız, Yerköy’de seçim irtibat bürosu ve esnaf ziyaretinde bulundu. 

Editör: TE Bilişim