Önümüzdeki yıl 40.4 milyon liralık ödenekle köy yollarının bakım, onarım, yenileme ve asfalt çalışmaların yapılması planlandı. Yozgat İl Genel Meclisi, 2018 bütçesini görüşmek üzere 20 gündür geçekleştirdiği toplantılarda ele aldı. Yozgat İl Özel İdaresi meclis toplantı salonunda yapılan toplantıda Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Muttalip Aktaş, 2018 yılı bütçe dağılım raporunu okuduktan sonra, Meclis Başkanı Halil Şahbaz, Yozgat’ın 2018 yılındaki bütçesinin 113 milyon lira olarak belirlendiğini söyledi. Şahbaz, bütçe görüşmelerine katılan birim müdürlerinden bir önceki yılın bütçesi ile ilgili ayrıntılı bilgi aldıklarını, kurumların 2018 yılı ile ilgili taleplerinin değerlendirilip, karara bağlayacaklarını kaydetti.

ÖNCELİKLER DİKKATE ALINDI

Yozgat İl Genel Meclisi Başkanı Şahbaz, “113 milyon lira olan İl Özel İdaresi bütçesinden yol ve ulaşım hizmetlerine 40 milyon 431 bin 700 lira ayrıldı. Eğitime 10 milyon 10 bin lira öngörülürken, Aile ve Sosyal Politikalar, İl Emniyet,  Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Sağlık İl Müdürlüğü ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne bütçe ayrılmadı. Ayrıca merkez ve ilçelere bağlı köylerin yol, su ve kanalizasyon gibi temel altyapı sorunlarının çözümüne ağırlık vereceğiz. Bütçemizin önemli bir kısmını buralardaki yatırımlara ayıracağız” dedi.

Şahbaz, bütçe görüşmelerinde, Yozgat’ın önceliklerini dikkate aldıklarını, meclisin sadece bütçe yapma yetkisini kullanan değil, aynı zamanda hazırladığı bütçeyi denetleyen, uygulamaların takipçisi olduğunun altını çizdi.

Editör: TE Bilişim