Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları Başkanı Özgür Karslıoğlu, yaşlıların geçmişin tecrübelerini bu günlere aktaran, milli kültürü ve toplumsal değerleri yarınlara taşınmasını sağlayan en kıymetli değerler olduğunu söyledi.

    1982 yılında Dünya Sağlık Örgütü tarafından 18-24 Mart tarihlerinin ‘Yaşlılar Haftası’ olarak ilan edildiğini söyleyen CHP Kadın Kolları İl Başkanı Özgür Karslıoğlu, temel kuralı karşılıklı sevgi ve saygı olan toplumsal yaşamın değer yargılarının yaşlılarla oluştuğunu söyledi.

    Yaşlılar Haftası münasebetiyle yazılı bir mesaj yayımlayan Karslıoğlu; “Yaşlılarımız milletimizin onurudur. Onlara sahip çıkmak ve onlarla ilgilenmek hepimizin vatandaşlık görevidir. Büyüklerine sahip çıkan toplumlar, medeniyeti yakalamış toplumlardır. Ömrünün büyük kısmında topluma ve ülkesine hizmet vermiş olan büyüklerimizi, yaşlandıkları dönemde memnun etmek bizler için gurur verici ve sevindiricidir.

    Gazi Mustafa Kemal Atatürk yaşlılarımız için “Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu, o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır. Geçmişte çok güçlüyken, tüm gücüyle çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan bir milletin, geleceğe güvenle bakmaya hakkı yoktur” diyerek, büyüklerimize vermemiz gereken değeri açıkça ifade etmiştir. Yaşlılarımız toplumsal hafıza ve tecrübe birikimini yaşatan hazinelerimiz olarak aile ve toplum hayatımızın baş tacıdır. Milletimiz tarihin her döneminde büyüklere saygıyı, küçüklere sevgiyle yoğurmuş, sosyal yardımlaşma ve dayanışmasını, toplumsal huzurunu, milli birliğini güçlü tutmayı başarmıştır” dedi.

    “Yaşlılarımız; geçmişimizin tecrübelerini bugünlere aktaran, milli kültürümüzü ve toplumsal değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan hayatımızın en kıymetli değerleridir” diyen Karslıoğlu; “Tarihin her döneminde yaşlısına gereken değeri vermek milletimizin en önemli töresi, vazgeçilmez geleneğidir. Bu geleneği yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak görevi de bizlere düşmektedir. Yaşlılarımızın hayatlarını kolaylaştırmak, ekonomik durumlarını iyileştirmek ve kimseye muhtaç olmadan huzurlu ve mutlu bir ömür sürmelerini sağlamak, sosyal devlet olmanın gereği olarak devletimizin öncelikli görevlileri arasındadır.

    Yaşlılarımızı yalnızca bu hafta değil, her zaman onları hatırlayarak, yalnız olmadıklarını hissettirmeliyiz.

    Bu duygularla tüm büyüklerimizin “Yaşlılar Haftası”nı kutluyor, her birine ayrı ayrı sevdikleri ile birlikte sağlıklı, mutlu ve huzur dolu güzel günler temenni ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim