Ak Parti İl Başkanı Avukat Fahri Açıkgöz, ülkemizde yaşlı nüfusun giderek arttığını belirterek, onlara ömürlerinin kalanını rahat ve huzur içinde geçirmeleri için her türlü sosyal politikanın yürütüldüğünü söyledi.

            Yaşlılar Haftası münasebetiyle düzenlediği yazılı açıklamada yaşlıların ülke nüfusundaki yeri hakkında bilgi veren İl Başkanı Fahri Açıkgöz; “Ülkemizde yaşlı nüfusumuz sürekli artmaktadır. 1990 yılında 60 yaş üzeri nüfusun, genel nüfusa oranı yüzde 7.14 iken, 1995 yılında bu oran yüzde 7.63’e çıkmıştır. Yapılan son nüfus sayımlarında ise 65 yaş üzeri nüfus 2007 yılında yüzde 7.1, 2008 yılında yüzde 6.8, 2009 yılında ise yüzde 7 olarak belirtilmektedir” dedi.

             “Bizler toplumsal merkeze yaslandığını ifade ederek yola çıkmış, bütün siyasi uygulamalarıyla her zaman milletimizin huzur ve refahını öncelemiş bir siyasi partinin mensuplarıyız” diyen Açıkgöz; “Bizler küçüğüne sevgi ile, büyüğüne saygı ile yaklaşılması gerektiğini öğreten, bir kültürün, bir değerler silsilesinin mensubu iken bununla birlikte; büyüklerine, yaşlılarına yönelik yaklaşımların, tutumların, sadece saygı boyutunda kalmasını da doğru bulmayan bir anlayışın mensuplarıyız.

            Farkında olmalıyız ki çocuk olmadan genç, genç olmadan da yaşlı olunmaz. Yaşlısına sahip çıkmayan toplum ise yolunu bulamaz. Bu düşünceden hareketle yaşlımıza sahip çıkmak, onların geçmişine yakışır şekilde hayatlarını idame ettirmelerini sağlamak asli görevlerimizden olmalıdır.

            Yaşlılığı kabullenmek hem erdem hem de olgunluk anlamına gelir. Ancak gençler yaşlanacaklarını, yaşlılar yaşlandıklarını kabul ettikleri ölçüde olgunlaşırlar. Yaşlılar toplumumuzda giderek artan nüfuslarıyla gündemin ilk sıralarında yer alıyorlar. Yaşlılarımıza yönelik kutlanan her gün ve hafta bizlere de biraz daha yaşlandığımızı hatırlatıyor. Dolayısıyla bu geçen süreçte olgunlaştığımızı, durulduğumuzu, kaybettiklerimizi ve kazandıklarımızı fark ediyoruz” dedi.

            Ak Parti’nin yaşlılar için yürüttüğü politikalara da değinen Açıkgöz, şu bilgileri verdi: “Ak Parti olarak, siyasi hayata başladığımız günden bu yana, yaşlılarımıza özel bir ilgi gösterdiğimizi sizlerin huzurunda bir kez daha vurgulamak isterim. Söz konusu yaklaşım, parti programımıza da yansımış ve yaşlılarımız için de özel programlar oluşturarak onlara terk edilmiş ve kimsesiz oldukları duygusunun yaşatılmamasını sağlayacak bir sosyal devlet anlayışının kaçınılmaz olduğu vurgulanmıştır.

            Partimizin Sosyal İşler Başkanlığına bağlı oluşturulan ve Türkiye genelinde Ak Parti İl Teşkilatlarında var olan Yaşlılar Koordinasyonu Merkezleri 60 yaş üzeri vatandaşlarımız adına çalışmalarını yürüterek Ülkemizde yaşlılığı sorun olmaktan çıkaracak projeler geliştirip çalışmalarına devam etmektedir.

            Ak Parti Yaşlılar Koordinasyon Merkezi olarak 6 yıldan bu yana yaşlılarımıza yönelik toplumsal sorun olacak konularda çözüm arayışı aranmasının yanı sıra, yaşlılarımıza birebir ulaşarak sıkıntılarını gidermek, düzenlenen etkinliklerle keyifli vakit geçirmeleri ve sosyal hayata katılımlarını sağlamak da görevlerimizdendir.

            Bu duygu ve düşüncelerle bütün yaşlılarımızın Yaşlılar Haftasını kutluyor, bir gün değil bir ömür boyu saygı ve sevgi ile anılmalarını diliyoruz.”

Editör: TE Bilişim