Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Muhterem Kaya, her insan için değişik mana ve önem ifade eden yaşlılığın, hayatın çok özel bir dönemi olduğunu belirterek; “Yaşlılarımızın dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır. Yaşlı bireylerin toplumda bütünleşmesini, daha aktif olmasını ve yaşama bağlı kılınmaları gerekmektedir” dedi.

            Yaşlılar Haftası münasebetiyle yazılı bir açıklama yayımlayan CHP Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Muhterem Kaya da yaşlılara gereken önemin verilmesi gerektiği gerçeğini vurguladı.

                        “Bir ömrün büyük kısmını topluma ülkeye hizmetle geçirmiş insanların yaşlandıkları ve bakıma muhtaç oldukları dönemde ömürlerinin sonuna kadar insan onuruna yakışır bir şekilde bakım talep etme hakları vardır” diyen Kaya; “Devleti halka hizmet etme aracı gören hükümetler bir sınıf ve kesimin değil bütün vatandaşlarımızın refah ve mutluluğunu sağlayacak sosyal politikalar yürütmeyi bu bağlamda yoksullar, bakıma muhtaç yaşlılar, çocuklar ve işsizler için özel program üretmeli ve kimsesizlik duygusu yaşatmamalıyız.

            Devletimizin sağladığı imkanlar sunduğu hizmetlerin her geçen gün daha mükemmel hale getirilmesini sağlamak öncelikle olmalıdır. Bizleri bugüne ve geleceğe hazırlayan yaşlılarımız için hayatı kolaylaştırmak ve kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak devletimizin öncelikli görevleri arasındadır. Unutmayın ki bir gün herkes yaşlanacaktır” dedi.

            Açıklamasını Atatürk’ün ‘Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu o milletin yaşama kudretini en önemli kıstasıdır’ sözüyle sürdüren Kaya; “Geçmişte çok güçlüyken tüm gücüyle çalışmışlara karşı minnet hissi duymayan bir milletin geleceğe güvenle bakmaya hakkı yoktur.

            Bu duygularımla tüm büyüklerimizin yaşlılar haftasını kutluyor minnet ve şükran duygularımla yaşam sevinçlerinin hiç kaybolmadığı sağlıklı ve mutlu günler temenni ediyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim