YOZGAT AK Parti İl Başkanı Çelebi Dursun’un mahalle toplantısında yaptığı konuşmasında, diğer partileri ve adaylarını hedef alan sözleri yargıya taşındı. İYİ Partililer, Çelebi Dursun’un sözlerini şiddetle kınarken, ‘hakaret davası’ açmak üzere dava dilekçesi hazırladılar. AK Parti İl Başkanı Dursun’un mahalle toplantısında Cumhur İttifakı dışındaki partileri ve adayları teröre destek vermekle suçladığı ileri sürülen konuşması, Yozgat’ta büyük tepkilere neden oldu. İYİ Parti Yozgat Belediye Başkan Adayı Metin Özışık, partililerle birlikte düzenlediği basın toplantısında, AK Parti Yozgat İl Başkanı Çelebi Dursun’un ifadelerini kınadı, konuyu yargıya taşıyacaklarını ifade etti. Özışık, Çelebi Dursun’un yaptığı konuşma ile Türk kültür, örf, adet ve geleneklerini hiçe saydığını vurguladı. Özışık, Yozgat’ta herkesin siyasi görüşü ne olursa olsun birlik ve beraberlik içerisinde yaşadığını hatırlatarak, “Hepimizin tüm partilerde arkadaşı, akrabası, hatta arkadaştan öte kardeşleri bulunmaktadır. Kardeşliğimize zarar vermek isteyen, aramıza kin ve nefret tohumları saçmak isteyen bu tutum ve davranış Yozgat’ta başarılı olamaz” dedi.
Belediye Başkan Adayı Özışık, hiçbir siyasi parti il başkanının bugüne kadar Yozgat’ta kardeşlik havası ve huzur ortamını bozacak söylemlerde bulunmadığının altını çizerek, “Bu şahıs bu söylemiyle aslında partisine de zarar vermektedir” şeklinde konuştu.
İYİ Parti Yozgat İl Başkanı Osman Ataman, “Ben, merkez ilçe başkanımız Aniş Kutlu, Belediye Başkan Adayımız Metin Özışık ve Belediye Meclis Üyesi adayımız Özgür Karslıoğlu bu açıklamalar nedeniyle yargıya başvurmak üzere hazırlıklara başladık” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim