Milletvekili aday adayı Yusuf Mertoğlu, yaptığı yazılı açıklama ile Yozgat’ın geri kalmışlığına siyasi ve ekonomik tecrübelerine dayanarak ışık tuttu.
1980 yılında yüksek lisans sınavlarına hazırlandığı sırada haritada Türkiye’nin tam ortasında bulunan Yozgat’ın geri kalmışlığının sebebinin siyasetçiler olduğu kanaatine vararak siyasete girmeye karar verdiğini belirten Mertoğlu; “Son on iki yıldır hükümetin güçlü bakanları, başbakan yardımcısı, TBMM başkanı, Yozgatlı bürokrasiyi saymıyorum. Ama ekonomik yönden Yozgat’a  baktığımızda  gerekli gelişmeyi gösterememiştir” dedi. 
Yozgat’ta 700 kişiye istihdam sağlayan bira fabrikası başta olmak üzere pek çok önemli yatırımın bulunmadığını hatırlatan Mertoğlu, şunları söyledi:
“Yozgat’ta bira satışı devam ediyor yani bira fabrikası kapanınca insanlar bira içmeyi bırakmadı. Çimento fabrikası ve Şeker fabrikası bu gün rölantide çalışmaktadır. Yozgat bugün en çok göç veren iller arasındadır. Göçü biz iktisatçılar kırsal kesimden kent merkezlerine göç şeklinde tarif ederdik ama bu gün Yozgat gibi Anadolu şehir merkezlerinden büyük şehirlere göç etmektedirler.”
“İşte biz siyasetçiler vekilliğin gereğini yerine getirip asıl olan ve vekili olduğu Yozgatlıya yaptıklarını izah edecek yapamadıklarının hesabını verecek yapamayan gidecek yapma iddiasında olan ve bahsettiğiniz cesareti gösteren gelecek” diyen MHP Milletvekili aday adayı Yusuf Mertoğlu, şu ifadelere yer verdi:
“Çünkü siyaset insana hizmet etmek için yapılır. Siyaset geçim kaynağı değil hizmet alanıdır. Siz gazeteciler kamu görevi yapıyorsunuz kimseyi kırmadan rencide etmeden Yozgatlıya hizmet etmek için yola çıkan biz siyasetçileri araştırıp inceleyip hak edenden yana  tavır almanız gerekir diye düşünüyorum. Çünkü bu araştırmalar hem siyasetçilerin kendini gözden geçirmesini sağlar hem de adayların seçimini yapan parti genel merkezlerine bir fikir verir. Siyasetçi iddialı olmalı cesaretli olmalı vatandaştan gizli gündemi olmamalı verdiği sözde durmalı yalan söylememeli kısaca aldığı emaneti yerine ulaştırmalı. Ben Yusuf Mertoğlu olarak, Alın teri ekmeğim/Ay yıldızlı bayrağım gururum/Kur’an-ı Kerim inancım/Doğruluk ve mertlik şiarım/Vatana hizmet aşkım, diyerek önce Allah’a cesaretli düşünen ve hedefi memleketine ve milletine hizmet  etmek olan insanımıza güvenerek yola çıktım. İnşallah Cenab-ı Allah  bize, Yozgat’a ve Yüce Türk milletine milletvekili olarak da hizmet etmeyi nasip eder. Bu konuda hazırlığım ve iddiam var.”

Editör: TE Bilişim