Yozgat’ta, 7 Haziran genel seçimleri öncesi başlayan ‘milletvekili aday adaylığı’ sürecinde siyaset arenasında yerini alan isimler bu hafta partilerinde düzenleyecekleri basın toplantıları ile kamuoyuna siyaset yarışında ‘bende varım’ diyecek, seçim startı verecek.
AK Parti, MHP ve CHP’den milletvekili aday adayı olmak için görevlerinden istifa eden bürokratların çoğunlukta olduğu isimler Yozgat’a gelerek partilerine hem resmi başvuruda bulunacak hem de basın aracılığı ile kamuoyuna kendini tanıtacak. 
AK PARTİ’DE TRAFİK YOĞUN
Hafta sonu maratonunda Prof. Dr. Taner Demirel Yozgat’a gelerek çeşitli ziyaretlerde bulunurken, Yozgatspor Kulübü Başkanı Nurullah Nurdoğan parti binasında düzenlediği basın toplantısı ile aday adaylığını kamuoyuna ilan etti. Öte yandan İçişleri eski Bakan Yardımcısı Osman Güneş Yozgat’a gelerek Yozgat Valisi, Belediye Başkanı ve AK Parti İl  Başkanını ziyaret etti. Güneş, sürpriz ziyaretinde Yozgat milletvekili aday adayı olduğunu da sohbetlerinde belirtti. 

BASIN AÇIKLAMASI YAPACAKLAR
AK Parti, MHP ve CHP’den aday adayı olacak isimler Pazartesi gününden itibaren parti binalarında düzenleyecekleri basın toplantıları ile hem aday adaylıklarını kamuoyuna duyurmuş olacaklar hem de seçim startı verecekler.
Aday adaylığında resmi müracaatların 20 Şubat’ta biteceği bildirilirken, bu tarihe kadar Yozgat’ta yoğun bir seçim maratonu yaşanacak.İl Merkezinde müracaatların partilere yapılmasının ardından il aday adayları ilçe teşkilatlarını ziyaret ederek, destek isteyecek. 
TEŞKİLATLAR HAZIR
Milletvekili aday adaylığı trafiğinde en yoğun siyasi partinin iktidar partisi AK Parti olması bekleniyor. Siyasi partilerin il teşkilatlarında ve ilçelerde adayların ziyaret programına karşı her türlü hazırlığın yapıldığı bildirildi. 

Editör: TE Bilişim