Eşlerinin emekli olduğunu beyan eden Yozgatlı hanımlar, AK Parti iktidarının emeklilere yeterli derecede ilgi göstermediğinden dert yanıp,  maaşlarına zam beklediklerini ve geçen 12 yılda emeklilere ciddi bir maaş artışı yapılmadığı eleştirisinde bulundu. 

Pazarda alışveriş yapan ve doğma büyüme Yozgatlı olduğunu ifade eden Meliha Yıldırım, ‘Emekliyiz açlıktan ölüyoruz diyeceğimiz budur’ diye konuştu. Ev hanımı olduğunu söyleyen ve eşinin emekli maaşıyla geçimini sağladıklarını belirten Yıldırım, “Gelecek bekliyoruz, maaşlarımıza zam bekliyoruz. Emekliyiz açlıktan ölüyoruz diyeceğimiz budur. Ben doğma büyüme Yozgatlıyım ismim Meliha Yıldırım, inşallah bu sefer sonuçlar değişir. Biz bu sefer sonuçların değişmesini istiyoruz. Şahsen ben öyle istiyorum. Çünkü benim aylığım, geçim durumum her yönden sıkıntılı. Bizlerden çok kıstı çok kesti iktidar” dedi.

Pazarda alışverişini sürdüren ve ismini vermek istemeyen başka bir bayan ise mağdur durumda olduklarını ve Bağkur emeklisi olduklarını söyledi. Aldıkları maaşın kendilerine yetmediğini vurgulayan bayan vatandaş “Bağkur emeklisi olarak 200 lira aylıklarla geçinmeye çalışmaktayız. Yetmiyor aldığımız maaş. Yozgat’ın acil ihtiyaçları var. İş sahası yok burada. Benim çocuklarım marketin birine giriyor, orası kapanıyor öbür markete giriyor sonrasında ise çocuklarımız başka vilayetlere göçüyor işsizlik var” diye konuştu.


Mersinli olduğunu söyleyen ve ismini vermek istemeyen bir başka bayan ise eşinin Yozgatlı olduğu için Yozgat’ta köyde yaşadıklarını ve köylerinin her türlü eksikliği ve taleplerinin yerine getirildiğini beyan etti. Hizmetlerden memnun olduğunu vurgulayan vatandaş, AK Parti iktidarıyla köylere kadar ambulans, diyaliz hizmeti ve doktor geldiğini bildirerek, köylülerin şehirliler ile aynı şartlara kavuştuğu yorumunda bulundu.


Nuriye Şahin isimli vatandaş ise AK Parti’nin artık süresini doldurduğunu beyan etti. Kocasının emekli olduğunu ve emekli maaşının yetmediğini söyleyen Şahin, “Kendileri çok iyi yaşıyor, her şeyin en iyisi ve en üstününü kullanıyorlar ama bu millete yansımıyor” diye konuştu.  Oyunu hep AK Parti’ye verdiğini söyleyen Nuriye Şahin,”Ben Erdoğan’dan şikayetçiyim. Ben bu sefer oyumu daha iyisine vereceğim. Yozgat’ta oturuyorum. Yozgat’ın her şeye ihtiyacı var. Sadece şuna diyemiyorsunuz her şeyimiz eksik çünkü. Erdoğan geleli 12 sene oldu Yozgat’a ne yaptıysa onu göstersin. Abdullah Gül Kayseri’yi ihya etti. Şimdiki Davutoğlu’da Konya’yı bakan iken ihya etmiş. Yozgat’ta doktor bile yok hastane yetmiyor insanları doğru düzgün muayene bile etmiyorlar. Birazda bize baksın sadece eşi Emine hanım ile gezmesin. Yaşlıyız ömrümüzün son demleri 30 lira zam veriyorlar geçinin diyorlar” eleştirisinde bulundu.

Pazarda peynir ve çökelek satışı yapan Meryem Murat ise Akyamaç Köyü’nde ikamet ettiğini bildirerek, şeker hastası oğlu olduğunu bildirerek, seçileceklerden oğlu için iş isteği talebinde bulundu. Çiftçiye yeterli destek alamadıklarının altını çizen Meryem Murat, 57 yaşına geldiğini ancak bir türlü emekli olamadığını söyledi. Sattıkları ürünlerin para etmediğini de ifade eden Meryem Murat, çiftçi ve köylüye gerekli önem ve desteğin yapılmadığından yakınıyor.

Editör: TE Bilişim