Uzun yılların ardından Yozgat basınında yeniden ve doğrudan vatandaşa söz hakkı tanıma ve vatandaşa kürsü verme görevini üstlenerek, hem Yozgat adına hem de seçmen adına önemli bir görevi yerine getirdik. Vatandaşın sesine ses vermemiz birçok Yozgatlıdan olumlu tepkilerle bizlere geri dönüş yaptı. Yaptığımız söyleşileri takdir eden birçok vatandaş konuşacak platform ve ortam bulamadığından yakınıp doğrudan vatandaşa mikrofon tutulmasına hem sevindiğini hem de takdirle karşıladığını iletti. 

Zaman zaman bazı kesimlerden eleştiriler almış olsak ta bizleri takip eden vatandaşların tümü işimizi doğru yaptığımız yönünde görüş beyan etti. Çünkü biz söyleşiler gerçekleştirirken araya ne yorum kattık, ne hileli sorular yönelttik. Her vatandaş özgür iradesiyle içinden geçenleri bizlere döktü. Bu söyleşimizde Yozgatlı bayanları konuşturmak, onlar ile Yozgat’ı konuşmayı arzuladık. Birçoğundan yanıt alamasak ta konuşan bayanlar Yozgat ile ilgili görüşlerini doğrudan siyasilere ve kamuoyuna aktardı.



MEVLÜDE HANIM: “ZİHNİYET DEĞİŞİMİ ŞART”

Mevlüde isimli bayan soyadını vermekten kaçınarak, seçileceklerden hiçbir beklentisi olmadığını ekledi. Çalışmadığını ve işsiz olduğunu ifade eden Mevlüde Hanım: “ Yozgat’ın birinci sıkıntısını işsizlik olarak görüyorum. En büyük sıkıntı bu bana göre. Bunun dışında Yozgat’ta ne kadar oy toplarlarsa toplasınlar Yozgat’ta bir kere beyin yani zihniyet değişmesi lazım. Böyle düşünüyorum ve emin olun doğruda söylüyorum” diye konuştu. Yolunu çevirdiğimiz pek çok bayan ise bize “Bu tür konularda konuşmak ve görüş belirtmek istemiyorum, gereksiz buluyorum” yanıtını verdi.

BİR ÖĞRENCİ GÖRÜŞÜ 

Ayşenur isimli bayanda soyadını vermek istemeyerek Yozgat’ta aynı çalışmaların sürekli tekrarlandığını söyledi ve şöyle konuştu “Gördüğünüz gibi her yönetime gelen yollarımızı kazıyor ve yapılan çalışmalar genelde hep bunlar oluyor Yozgat’ta. Ben bir öğrenciyim ve siyasi görüş olarak MHP’ye yakınlık ve ilgi duyuyorum ilk olarak bunu ifade etmek isterim. Ancak görüşlerim net ve kesinlik kazanmış değil. Yani oturmuş değil. Şöyle de bir durum var birkaç sene öncesine bakarak Yozgat’ta ufakta olsa bir kıpırdanma var. Bazı projeler gündeme geliyor duyuyoruz. Birtakım sosyal şeylerin yapılacağı söyleniyor. Yeni alışveriş merkezleri, sosyal alanlar gibi. Hayırlısı olsun diyorum ben, iyi olan kazansın. Başında da söylediğim gibi net benimsediğim bir siyasi görüşüm bulunmuyor henüz” dedi.

RABİA “YOLLARA DEM VURDU”
Rabia isimli bayan ise öğrenci olduğunu ve bu yıl ilk kez sandık başına gideceğini aktararak “Yozgat’ta yollar ayrı bir beklentidir ve ayrı bir istektir. Yollar henüz yapılmadı, yolların bir an evvel düzgün bir şekilde yapılmasını ve sonlanmasını istiyoruz. Bakın Lise Caddesi’ni her yıl olduğu gibi bu yılda kazıdılar” şeklinde konuştu. İsmini vermek istemeyen ve konuşmak istemeyen bayan seçmen sayısı da hayli fazla idi. Onların beyanı da işsizlik olduğu yönündeydi. 

“GENÇLERE ÖNEM VERİLMELİ” 
Fatma isimli bayan gençlere yönelik sosyal alanların yetersiz ve az olduğunu dile getirdi. Sosyal alanların artırılmasını isteyen ve seçilecek vekillerin bu yönde çalışmalar sergilemesini talep eden vatandaş “ İşsizlik olduğuna inanmıyorum ben aslında.  İşsizlik diye bir şey yok bana göre Yozgat’ta. Yozgat’ta olan iş beğenmeme olayı.  Yoksa iş arıyorsan iş çoktur. Herkes masa başı istediği için iş bulunamamakta.  Yozgat’ın içinde bulunduğu durum budur bana göre” diye konuştu.
“Müşterimle ilgilenmek daha önemli bana göre” diyen başka bir bayan vatandaş ise siyasetle ilgilenmediklerini ve ekmeğini kazanmaya çalıştığını aktardı. 



MİSAFİR GÖZÜYLE SEÇİM VE YOZGAT 

Yozgat’ta misafir olarak bulunduğunu ifade eden Nilgün Hanım ise dışarıdan gelen bir misafir gözüyle Yozgat’a baktığında, Yozgat’ta ki yakınlarından hep işsizliğin bol olduğunu duyduğunu söyledi. Nilgün isimli vatandaş “Ben Yozgatlı değilim ve Yozgat’ta misafir olarak bulunmaktayım. Onun için benden ziyade Yozgatlılara sormanızı tavsiye ederim. Dışarıdan Yozgat’a gelen bir misafir gözüyle sorarsanız şayet, iş alanlarınızın olmadığını ve işsiz insanınızın fazla olduğunu iyi biliyorum. Yani bütün gençler Yozgat’ta dışarıda geziyor, caddeler genç boş gezen nüfus ile dolu ben Karadenizliyim Yozgatlı daha iyi anlatacaktır sizlere. Birde her geldiğimde yol ve kaldırım çalışması sürüyor bana denk geliyor sanırım” ifadelerini kullandı.

İsmini vermek istemeyen ve kamu da görevli olduğunu dile getiren başka bir bayan vatandaş ise ülkenin varlığı ve bütünlüğünün her zaman için korunması ve daha demokratik bir ülkede yaşamayı arzuladığını söyledi. Kamu çalışanı olarak fazla konuşamadığını beyan eden vatandaşa Yozgat ile ilgili beklenti ve görüşlerini sorduğumuzda ise ilginç bir cevapta aldık “Yozgat ile ilgili beklentilerime gelirsek bu konuda gerçekten çok üzgünüm çünkü Yozgat’ın sorun ve sıkıntılarını aktaracak zamanım ve sürem yok. Süremizin yetmeyeceğini düşünüyorum yani” açıklamasını yaptı.

Yozgat’ta hemşirelik yaptığını beyan eden Elif adlı vatandaşta Yozgat’ta sosyal hayatın ve sosyal alanların çok yetersiz ve geride kaldığını belirtti. Kamu dışında çalışmak isteyen insanlara iş alanları bulunmadığını da hatırlatan Elif Hanım, “Onun dışında kamuda iş bulamayan insanların çalışabileceği iş imkanları çok az hatta yok diyebiliriz. Fabrika açılabilir, farklı istihdam alanları söz konusu olabilir. Sağlık alanında gerçekten güzel çalışmalar yapılıyor bunu söyleyebilirim bu konuda gerçekten olumlu gelişmeler söz konusu” dedi.


Editör: TE Bilişim