Yozgat’ta son aylarda gerçekleştirdiği faaliyetlerle adından sıkça söz ettiren Ülkü Ocakları, bu faaliyetleri düzenlediği geniş katılımlı bir toplantı ile masaya yatırdı. Kalabalık bir ülkücü grubun katıldığı toplantıda çalışmalar değerlendirilirken gelecek programlarla da belirlendi.

            Ülkü Eğitim ve Kültür Vakfı Şubat ayı İl İstişare Toplantısına ev sahipliği yaptı. Sedefler düğün salonunda kalabalık bir teşkilat mensubu gencin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıya Yozgat Ülkü Ocakları Başkanı Adnan Menderes Gülbaş, Ocak İkinci Başkanı Yasin Muş, İlçe Ocak Başkanları ve Ocak İl Yönetimi katıldı.

            Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan toplantı öncesi Merhum MHP Genel Başkanı Alparslan Türkeş'i konu alan bir video gösterimi yapıldı. Video gösterimi esnasında salonu hınca hınç dolduran ülkücü gençlerin göz yaşlarına hakim olamadığı gözlendi. Video gösterisi akabinde Yozgat Ülkü Ocaklarının son 3 aylık dönem içerisinde ki faaliyetlerini konu alan bir video gösterisi yayınlandı.

             Yozgat Ülkü Ocakları Başkanı Adnan Menderes Gülbaş salonda yapmış olduğu konuşmada “Bugün burada Yozgat Ülkü Ocaklarının Şubat ayı il istişare toplantısını gerçekleştirmek üzere toplanmış bulunuyoruz.Bu toplantımızın amacı hem Yozgat Ülkü Ocakları olarak bundan sonra ki süreç içerisinde yapacağımızın faaliyet ve aktivitelerin plan ve programını yapmak hem de Yozgat'ın geçmişte olduğu gibi bugünde Ülkücü Hareketin kalesi olduğunu dosta düşmana ilan etmektir. Başbuğumuz Alparslan Türkeş önderliğinde temeli atılan ülkücü hareket bir zamanlar bir kaç kişiden başka muhatap bulamazken bugün Yüce Mevlamıza şükürler olsun ki bugün meydanlara ve şu anda da gördüğünüz gibi salonlara sığmamaktadır. Bu birlik ve beraberlik, bu salonun tıka basa dolu oluşu ümit ediyorum ki kendilerini Ülkü Ocaklarıyla rakip gören bir gören her türlü gençlik teşkilatlanmalarına en güzel cevabı vermektedir” dedi.

            Gülbaş, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Son günlerde ülkemizde iç ve dış tehditlerin milli birliğimizi ve uniter yapımızı parçalamaya yönelik projelerin vuku bulduğunu gözlemliyorum. İki dilli ve iki bayraklı hülyalar,özerk bölge kurmak gibi rüyalar bir takım bölücü zümreler tarafından dillendirilmekte ve ülkemizi yönetenler bu pervasızlığı bu hainliği görmezden gelmektedirler.Tarih olduğu gibi bugün de Necip Türk Milleti milli birliğinden üniter yapısından ve kültüründen asla taviz vermeyecektir. Bunun ispatı da bu salonu dolduran yarının yetişkini olan Ülkücü Gençlerdir.”

            Yozgat Ülkü Ocakları Başkanı Adnan Menderes Gülbaş'ın konuşmasından sonra söz alan İlçe Ocak Başkanları böyle bir birlikteliği sağladığı için Gülbaş'a teşekkürlerini bildirerek ilçe ve beldelerinde ülkücü hareketin bir adım daha öne gitmesi için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini söylediler.

Editör: TE Bilişim