Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanlığının açıklamasında; “AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ şehit cenazesi sonrası yuhlandı, üzerine yüründü ve tepki gösterildi. Bunun üzerine tüm kamuoyu bunu yapanların ve yaptıranların ''ülkücü camia'' olduğuna kanaat getirdi. Şunun açık bir şekilde bilinmesini isterim ki bu tepkiyi gösterenler ülkücüler değil halkın ta kendisiydi” derildi.
    Ülkücülerin hiçbir zaman şehit üzerinden hamaset yapmayacağı gibi dini argümanları da siyasete alet etmeyeceği vurgulanan açıklamada şu görüşlere yer verildi: “Bu tepkilerden dolayı ülkücü hareketi ve ülkü ocaklarını adres gösterenlerin kendi geçmişleriyle yüz yüze gelmesini kendilerine tavsiye ediyorum.
    Yüreği yanan bir şehit babasının yada annesinin ve Yozgat halkının bu artan terörden ve önlenememesinden dolayı iktidara gösterdiği tepkiyi çarptırmak hiç ama hiç etik bir durum değildir.”
ÜLKÜCÜLER DE TEPKİ VEREBİLİR
    Ülkücülerin de Yozgat'ın sorunlarının çözüm aşamasında tepki vermeye, irdelemeye hakkının olduğu ifade edildi.
    “Farz edelim ki bu tepkinin arkasında ülkücü hareket yada Ülkücü ocakları vardı” diye devam eden açıklamada ülkücü camianın olaylara bakış açısı şu sözlerle yorumlandı:
    “Yozgat Ülkü Ocakları Yozgat ilinin sorunlarıyla birebir ilgilenen çözüm yolları üreten Yozgat'a ve Yozgat insanına katma değer sağlayan bir eğitim ve kültür vakfıdır.
    Yozgat içerisinde cereyan eden Yozgat'ı ilgilendiren her hal ve durumda Yozgat Ülkü Ocakları da görüş bildirme tepki gösterme veya alkış tutma özgürlüğüne sahiptir. Tepkiyi gösterenler ''ülkücülerdi'' deyip de ülkücüleri üçüncü şahıs gibi göstermek ötelemek kimsenin haddine değildir. Ülkücüler ne Yunanistan'dan gelmiştir ne Ermenistan'dan. Ülkücüler bu ülkenin harcında tuğlasında korunmasında ve ilelebet baki kalması yolunda yıllar yılı mücadele vermiştir.
    Ülkücüler bu ülkede 1944'lerden bu yana şekillenmiş teşkilatlanmış Türkiye Cumhuriyeti'nin üniter yapısının gönüllü bekçileri olmuştur ve gelecekte de bu böyle olacaktır.
    Bu duruma acısıyla tatlısıyla bu ülkenin ve şehrin sorunlarını sorun dertlerini dert sevinçlerini sevinç kaynağı bilmekte ülkücü hareketin ve ülkücü ocaklarının en doğal hakkıdır. Ülkücüler yeri gelmiştir halayda baş tutmuştur yeri gelmiştir cenazede tabuta omuz vermiştir.
    Bazı çevreler bu tür tepkileri eleştireceklerine tepkiye tepkiyle karşılık vereceklerine bu tepkinin özüne inmeli ve özeleştiride bulunmaları sorunların çözümüne dair atılmış büyük bir adım olacaktır.”
Editör: TE Bilişim