Haziran ayında yapılacak seçimlerde MHP’den aday adayı olacak isimler bir bir kamuoyu önüne çıkarak aday adaylığını ilan etmeye devam ediyor. MHP’de son olarak MHP’nin eski il başkanlığı, belediye başkan adaylığı ve milletvekili adaylığı görevlerinde bulunmuş isimlerinden Mehmet Ali Çakır aday adaylığını ilan etti. 
Parti binasında gerçekleşen toplantıya çok sayıda partili yoğun katılım gösterince parti binasında kısa süreli arbede yaşandı. Ülkücü camianın partiyi hınca hınç doldurduğu basın toplantısının açış konuşmasını yapan MHP İl Başkanı Ethem Sedef 7 Haziran’da yapılacak seçimlerde AK Parti’nin Yozgat’ta şaşkın ördeğe döneceği iddiasında bulunarak MHP’ye duyulan teveccühün daha şimdiden iktidar partisini korkutmaya başladığını söyledi. Birbirinden kıymetli aday adaylarının ülkenin içinde bulunduğu vahim tablodan rahatsızlık duyarak adaylıklarını ilan ettiklerine değinen Sedef  “MHP’de kimse üst mevki ve makam arzusuyla aday adayı olmuyor. Kimse şahsi menfaat hırsıyla bu kutlu çatı altına gelmiyor. Tam aksi risk ve fedakarlık alarak, iktidarın gücünü karşısına alarak mertçe duruş sergiliyorlar” dedi.
MHP Yozgat Milletvekili aday adayı Mehmet Ali Çakır ise 2002 yılından bu güne Türkiye’nin ve Yozgat’ın değerlendirilmesi yapıldığında ortaya çıkan tablonun hiç iç açıcı olmadığını ve tam bir hayal kırıklığının söz konusu olduğunu dile getirdi. Mehmet Ali Çakır, Yozgatlının iktidara verdiği destek ile Yozgat’ın aldığı yatırım ve hizmetlerin tamamıyla ters orantılı olduğunu söyledi. 
Çakır; “Hızlı tren ve havaalanı Yozgat ve Yozgatlılar için bir türlü hayalden gerçeğe dönüşememiştir.  Bu yatırımlar için 2015 yılı bütçesine konulan sembolik rakamlar, hayalin gerçeğe dönmesinin çok zaman alacağını göstermektedir. Belki de ilimizi siyaseten temsil eden iktidar vekilleri ‘ İş ne kadar uzarsa o kadar ekmek yeriz, seçimlerde konuşacak bir şeyimiz olur’ diye düşünmektedirler” şeklinde konuştu.

Çakır, siyasi iktidarın iç güvenlikten tarıma, sosyal politikalardan, ekonomiye kadar ülkeyi her gün belirsizliklere ve karanlığa doğru çektiğini de vurguladı. Çakır, terör örgütü liderinin yakalandığı dönemde el etek öpen bir pozisyondayken, bu gün iktidarın yürüttüğü politikalar sayesinde emir verip, taslak ve paketler hazırlayan bir konuma geldiğini ifade ederek 
“Milletimiz; inananlar, inanmayanlar; az inananlar, çok inananlar; bizim gibi düşünenler, bizim gibi düşünmeyenler denilerek; ya da etnik kökeni gündeme getirilerek adeta sınıflara bölünmüştür. Sözde “Çözüm Süreci” adıyla yürütülen “İhanet ve Parçalanma Süreci” ülke insanını bölmüş, karşı karşıya getirmiş, Doğu ve Güneydoğu’da iktidarın kendi ifadesiyle gerçekten “Paralel Bir Yapı” oluşmuştur.
Güneydoğu’dan şehit haberi gelmiyor diye avunurken eşkıya şehre inmiş ve İzmir’de Fırat Yılmaz Çakıroğlu kardeşimiz şehit olmuştur.
Bölücü örgütün Suriye’de kurduğu sözde devletçiğe yardım için sınırlarımızdan geçen peşmergeye yapılan karşılama törenleri maalesef ikinci Habur Vakası olarak, hafızalarda ve tarihteki yerini almış, iktidarın alnında kara bir leke olarak kalmıştır. Bu da yetmemiş ikinci Dolmabahçe Vakası yaşanmış, yakalandığı anda ürkek ve pısırık bir mahkûm olan bölücübaşı maalesef siyaseten güçlü bir figür olarak maşaları aracılığı ile Türk Devleti’ne emir dikte etme cüretini gösterebilmiş ve iktidar da buna boyun eğmiştir” ifadelerinde bulundu. 
Mehmet Ali Çakır’ın aday adaylığı açıklamasına partililerin yanı sıra çok sayıda meslektaşının da katılım sağlayarak destekte bulunduğu gözlemlendi.


Editör: TE Bilişim