Ekici, partisinin Yozgat'ın Sorgun ilçesinde düzenlediği iftar sonrasında yaptığı konuşmada, Anayasa değişikliğine değindi.
     ''Bu Anayasa değişikliğinde yalan ve yanlış işler var'' diyen Ekici, ''Bu Anayasada AK Parti'nin istediği iki madde var; birisi HSYK ile ilgili madde, diğeri de Anayasa Mahkemesi ile ilgili madde. Gerisi hepsi makyaj. Yoksa bu Anayasa değişikliği ile 12 Eylül'den hesap sorulması mümkün değildir. Bu durum zaman aşımına uğramıştır'' diye konuştu. Sendikalar ile ilgili madde de Uzlaştırma Kurulu kurulacağı maddesinin konulduğuna değinen Ekici, ''Uzlaştırma Kurulu üyelerini kim seçecek, kendileri. Yarın hukuka kapalı bir Uzlaştırma Kurulunun kararı da ancak Hükümetin istediği şekilde olacaktır. Bunun Asgari Ücret Tespit Komisyonundan ne farkı var? Böyle toplu sözleşme olur mu?'' diye sordu.
     Kadın erkek eşitliğinin, kadına pozitif ayrımcılığın Anayasa maddesi olarak konulmasının ''saçmalık olduğunu'' ileri süren Mehmet Ekici, ''Bu sosyolojik bir durumdur. Bunun Anayasaya konulmasının anlamı yoktur'' dedi.
     Ekici, şöyle devam etti:
     ''Özürlüler ile ilgili madde, zaten o da Anayasanın 60. maddesinde vardır. Bırakın bunları temel bazı konularda değişiklik yapın. Örneğin Adalet Bakanlığının HSYK'da başkanlık yapması, bir müsteşarın bulunması bir hatadır. Bu, yargıya direk müdahaledir. Şimdi yapılan değişiklikle atanan hakimler oy kullanacak ama tüm atamaları da Adalet Bakanı yapacak, bunu değiştirin. Unutmayın ki yasalar herkese lazımdır, bugün sana, yarın bana. Bak üç ay hapis yattın, üç sene bize türküsünü dinlettin. Onun için bu boş sözleri, yalanları bırakın. Ele geçirdikten sonra hiç bahsetmediğiniz YÖK kanununu değiştirin. Anayasaya koymaya gerek bile görmediğiniz başörtüsü ile ilgili madde koyun.''
Editör: TE Bilişim